Кой е взел на прицел премиера Борисов?

June 18th, 2020 | by gino
Кой е взел на прицел премиера Борисов?
горещи теми
0

Преди седмица медиите получиха скандален запис с премиера Борисов. Вчера се появиха още по-скандални снимки. Утре кой знае – до медиите може да бъде изпратен уличаващ видеозапис? Всичко това се случва след серия от скандални обвинения идващи от Дубай… Едно е ясно за всички – премиера Борисов е обект на целенасочена, добре обмислена, планирана и дългосрочна атака.

Премиерът Борисов полага огромни усилия да убеди всички, че е дясномислещ политик, голям демократ, отявлен антикомунист и човек, който е изключително честен и зачитащ закона. Именно затова и защитната му теза на излезлите скандални снимки е точно такава – срещу него има заговор от хора, които не искат България в Европа и искат буквално да го ликвидират… Едва ли извън най-върлите му фенове има трезвомислещ човек, който да вярва на това, но ако атаката не е политическа, то КОЙ е взел на прицел премиера?

След десетгодишно управление Борисов несъмнено има доста врагове, които по една или друга причина желаят края на  управлението му. Много малко от тях обаче имат смелостта, възможностите и финансите да тръгнат срещу него. В последно време обаче премиера съвсем самоуверено започна война на няколко фронта.

Първо се раздели с най-верния си човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов. Бившият втори в ГЕРБ първоначално се сниши, но на всички бе ясно, че той ще търси реванш, а когато е бил толкова време близо до Борисов той ще знае и как и кога да го направи. Именно заради това не е малка вероятността Цветанов да е автор на атаката или поне да е предоставил снимките или записа на медиите. Ако атаката е от него, то със сигурност това ще е само началото и с идващите избори медиите ще получат още много компрометиращи материали. Борбата тук е не само заради наранено его, а и за това кой ще откъсне повече от електората на ГЕРБ.

Друг вероятен сценарист на атаката срещу Борисов е Васил Божков. Бизнесменът загуби своя бизнес за стотици милиони и вече заяви публично, че е бил рекетиран за милиони от Борисов. А това си е достатъчен повод за война. Божков има предимството, че разполага с достатъчно финанси и информация, която е натрупана в годините. Ако наистина е бил рекетиран, то несъмнено има уличаващи материали. Пускането на информация в социалните мрежи периодично и държането на Борисов в напрежение вече дава резултати – Борисов видимо е много изнервен. Може би вероятността записът и снимките да са пуснати от Божков е много голяма. Още по-вероятно е и компромати да продължават да се появяват и през следващите седмици…

Премиерът този месец се сдоби и с още един силен враг – Валентин Златев. Петролният бос е привикан в прокуратурата и е посочен като един от следващите арестанти от Валери Симеонов, който е неофициалния говорител на Борисов. Самият Златев се възмути, че управляващите си търсят врагове и се опитват да овладяват печеливши бизнеси в страната. Валентин Златев обаче беше много близък с Борисов и премиера бе постоянен гост в ловното стопанство на бизнесмена. Злите езици твърдят, че скандалния запис е бил направен именно в ловното имение и е пуснат от Златев като предупреждение към Борисов.

Вчера Борисов обвини за заговора президента Радев, Мая Манолова, Слави, БСП, ДСБ и кой ли не. Не е малка обаче вероятността Борисов да е придобил самоувереност и да е предприел необмислени действия силно накърняващи нечии други интереси. Интереси на някой когото Борисов не смее да назове.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook