Кой ще плати 200 000 лв глоба за Община Варна за наредена обществена поръчка по “Интегрирания градски транспорт”?

March 12th, 2019 | by gino
Кой ще плати 200 000 лв глоба за Община Варна за наредена обществена поръчка по “Интегрирания градски транспорт”?
градска инфраструктура
0

Европрограмата “Интегриран градски транспорт – Варна” бе една от гордостите на кмета Иван Портних още при заставането на кметския стол на Община Варна! На 18.01.2016г. Община Варна съобщи в официално съобщение за приключване на изпълнението на договорите по всички компоненти, освен 9 от програмата “Интегриран Градски Транспорт” ИГТ.

Според това съобщение са изпълнени и вече функционират „Автоматизирана билетна система”/ компонент 1 /, “Предимство на превозните средства на МГОТ на кръстовища” / компонент 2/, „Система за информация на пътниците в реално време” / компонент 3/, „Център за управление на МГОТ” / компонент4 /, както и велоалеи / компонент 7/ Тези “извършени” дейности най-вероятно са разплатени към 29.12.2015 г.

zx620_1799738

 

Три години след официалното съобщение, че проекта е завършен за всеки здравомислещ варненец е очевадно, че отчетеното от Община Варна НЕ Е ВЯРНО! Това обаче не пречи на Община Варна да тегли още кредити, за ……. надграждане на проекта!?!

Още близо 40 милиона лева бяха усвоени, но за какво точно никой не обеснява.

Днес стана ясно, че Община Варна ще трябва да плати глоба от 200 000 лв от собствения си бюджет като наказание заради нередности по обществена поръчка, свързана с втората фаза на проекта „Интегриран градски транспорт“. 

Кой ще плаща глобата от 200 000 лева? Докога некадърността на кмета Портних ще бъде за сметка на всички варненци?

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook