Консулството в Барселона ОТКАЗА да отговори кога и колко пъти Борисов е ходил в Барселона и дали са уведомени от испанските власти за разследването срещу премиера за пране на пари!

February 27th, 2020 | by gino
Консулството в Барселона ОТКАЗА да отговори кога и колко пъти Борисов е ходил в Барселона и дали са уведомени от испанските власти за разследването срещу премиера за пране на пари!
горещи теми
0

По повод публикациите в испанският вестник Il Periodico и във  връзка с изявлението на Премиeра, че „никоя власт, или институция не ме търсила за това разследваne да ме пита вярно ли е“, както и че „Не съм ходил в Барселона от 15 години“, БОЕЦ внесохме официално запитване до Генералното консулство на България в Барселона.

Изявлението на Борисов, че испанските служби не са го търсили лично, е меко казано малоумно, защото никой прокурор, или разследващ полицай няма да се обади на обвиняем, или разследвано лице и да го пита „Ти вярно ли переш пари?“ . Възможно е Борисов, като главен секретар на МВР да е правил това и да е предупреждавал свои съдружници от СИК за подобни действия на полицията срещу тях, но в нормалните държави не се прави така! Затова попитахме нашето консулство в Барселона дали испанските власти са изисквали от тях информация и дали са ги уведомили за раzследването срещу премиера и другите български граждани, както и кога за последно Борисов е ходил в Барселона.

Зададохме следните въпроси:

ДО: Генералното Консулство на Република  България в Барселона, Испания

Здравейте! 

Бихме искали да получим отговори на няколко въпроса, от името на  ГД „БОЕЦ –БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” С ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

            Като официално регистрирана неправителствена организация, извършваща дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в Република България, от  ГД „БОЕЦ“ бихме искали да ни отговорите на няколко въпроса свързани с публикации от 21.02.2020г. в испанската и по-точно в каталунската преса (вестник El Pеriodico) за разследване на пране на пари, в което са замесени български граждани и премера Бойко Борисов.
1. Запознало ли е консулството на България в Барселона българското правителство за тези публикации и тяхното съдържание и кога?
2. Разполагало ли е българското консулство с информация и от колко време  за подобно разследване от страна на испанските власти и медии срещу български граждани за пране на пари?
3. Изискана ли е информация от страна на испанските власти за българските граждани, чиито имена са споменти в публикациите на El Periodico ot 21.02.2020г. ? 
4. Изисквало ли е българското консулство информация от испанските власти във връзка с публикуваните данни в El Periodico за воденото срещу български граждани и премиера Бойко Борисов разследване за пране на пари?
5. Имало ли е контакт и по какъв повод българското консуслство в Браселона с някой от българските граждани посочени в публикациите на El Peridoco ot 21.02.2020г. ?
6. Уведомявано ли е по какъвто и да е начин българското консулство в Барселона и кога, че срещу български граждани се води разследване за пране на пари? 
7. Кога за последно българският премиер Бойко Борисов и по какъв повод е посещавал Барселона? 
25.02.2020г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“ 
Изискваме  входящ номер и отговор на нашето писмо и въпроси на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg
Днес БОЕЦ получихме и отговор – ОТКАЗ да ни бъде отговорено на зададените въпроси с аргумента, че „такъв реда в МВнР“
Защо е тайна кога Борисов е ходил в Барселона?
Защо е тайна дали испанските служби са искали информация от българските вlaсти във връзка с разследването? 
Защо е тайна дали испанската прокуратура и кога е уведоmила българските власти за това разследване?
Това не знаем и честно казано не разбираме. Ето и полученият отговор:

 

boec-bg.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook