КПКОНПИ: “Г-н Пеевски – един от най-чистите хора!”

June 15th, 2018 | by gino
КПКОНПИ: “Г-н Пеевски – един от най-чистите хора!”
ваши репортажи
0

“Като дръпнем чертата се оказва, че г-н Делян Славчев Пеевски или е един от най-проверяваните и най-чистите хора в страната, или има много добри адвокати и счетоводители”. Това не е виц, а е съвсем официално изказване на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Избраният от мнозинството на ГЕРБ председател стана известен преди години със скандалното прекратяване на делото “Ало Ваньо”, когато Борисов спря по телефона проверка на митниците в акцизни складове на известен бизнесмен. Явно “професионалните умения” на Пламен Георгиев са били оценени още тогава, за да му се повери ръководтвото на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

По данни на комисията Пеевски е бил подложен на данъчните проверки, като такива са правени за период от 14 години – от 1 януари 2003 г. до 31 декември 2017 г., са посочили от Национална агенция по приходите (НАП). Разлика между купеното и декларираното като доход нямало, отчете Георгиев. Същия обаче не обясни как от собственик на един стар Опел и 1500лв влог, само за 3 години състоянието на курпулентния депутат надхвърля стотици милиони. Естествено комисията не си е и направила труда да проследи как е станала тази трансформация.

На практика комисията не работи за отнемане на незаконноте имущество, а за неговото узаконяване. Всичко това – гарантирано от Бойко Борисов и ГЕРБ!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook