Красиви картинки отново заляха варненци! Местните медии на общинска хранилка отново легнаха на кмета

August 7th, 2017 | by gino
Красиви картинки отново заляха варненци! Местните медии на общинска хранилка отново легнаха на кмета
градска инфраструктура
0

   Красиви картинки “новини” в бъдеще време заляха варненци от всички местни медии! Поводът – тази седмица на крака във Варна дойде не кой да е, а ТОЙ – премиера! Естествено имаше специална пресконференция и естествено тя бе с покани само на избрани медии. За всеки случай – да не би някой “случаен” местен журналист от някоя “случайна” медия да вземе и да зададе кофти въпрос и да наруши спокойствието МУ.

Пресконференцията: Естествено типично по герберски пресконференцията на кмета и Б.Б. преминава в познатия стил на монолог, хвалби, картинки и обещания в поьелателен стил без нито една конкретна цифра или конкретна дата. Нещо познато ни още от 2013 г, от когато неспирно варненци биват заливани от красиви картинки на виенски колела, алеи, цветя, футуристични сгради, ремонтирани мостове и паркове. От сърце се обещаваха и милиони: 100 за Аспарухово, 35 за ремонт на моста, цели 300 милиона за кварталите, дори кмета кръсти пролетта – сезонът на ремонтите и т.н. Естествено няма как да се пита за тези обещания. Някак неудобно е, видиш ли. Току виж кмета спрял рекламите на ДКС в сайтовете. Реклами, чрез които всъщност се заплаща медийния комфорт на местната власт.

Отразяването на пресконференцията: Като по команда индентични възхваляващи статии бяха публикувани от местните медии. Статиите абсолютно еднакви, така както са им спуснати. Без допълнителни въпроси, без конкретика, без разлика дори в словореда! Да очакваме някакви въпроси за евентуални дати??? Да, бе… Всяка една медия се надпреварва колко повече да се наведе на властта, че да я забележат и да и пуснат още някоя рекламка да захлебят. Под бордяшките заглавия за евентуалните бъдещи благини за Варна красивите картинки допълват цялостното впечетление, че рогът на изобилието този път ще се изсипе над Морската столица.

Резултатът: Моделът явно работи, защото в социалните мрежи закипя от стотици “Браво, кмете” и “Браво, Бойко”. Цветните картинки отново бяха приети в овчи възсторг от варненци, които отново останаха слепи за крещящите проблеми на Варна. Над 70 000 души още вярват на картинки, а не на очите си. Не виждат скапващата се инфраструктура, обещаната и неработеща билетна система, проблемите с боклука, колите и строежите в Морската градина, застрояваните плажове и т.н. Важното е, че им се обещават милиони, показват им картинки и бащицата е благоволил да ги посети.

Изводите: Докато варненци вярват на картинки и обещания, а не на очите си Варна ще продължи да затъва. Докато варненци четат местни медии, рекламиращи общински дружества като ДКС така ще е. Това са видимите резултати гарантирани от Борисов и Портних.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook