Поредният мегаскандал за Истанбулската конвенкция доведе и до поредния обрат в позицията на Борисов

March 7th, 2018 | by gino
Поредният мегаскандал за Истанбулската конвенкция доведе и до поредния обрат в позицията на Борисов
градска инфраструктура
0

Кризисен ПиАр: Министерският съвет реши да изтегли утре предложението си България да ратифицира Истанбулската конвенция! Официално тази конвенкция е срещу насилието над жените и домашното насилие на Съвета на Европа. Още с оповестяването и обаче стана ясно, че документът е доста спорен и някой от клаузите му са силно смущаващи и меко казано неприемливи за традиционния българин. Типично по герберски Борисов нахално натисна всички държавни структури, официални и не “да обърнат” масовото мнение за подписания документ. Силовия подход може да е давал резултат за други неща, но тук Борисов стъпи на мина! Лакейското му поведение спрямо Европа и пренебрегването на традиционните възгледи на българите му изигра лоша шега.

Срещу Истанбулската конвенкция се обявиха редица обществени организации начело с Българската православна църква. Вместо да даде на заден ход самонадеяния Борисов втвърди тона и чрез подопечните си започна да напада инакомислещите. Отпора, който срешна го уплаши и той даде на заден ход – обяви, че оттегля документа. Едно са думите на Борисов, а съвсем друго действията. На практика документа не бе оттеглен, а остана за разглеждане в парламента очаквайки подходящ момент за оттегляне – тогава когато ще трябва да се тушира народно недоволство.

Сега след когато за утре са обявени няколко протеста срещу Борисов изведнъж на редовното си заседание правителството прие решение, с което ще отмени решението си за одобряване на конвенцията от 3 януари. Но както казват старите хора: “Късно е либе за китка!” Скандалите със Здравната каса, Делян Добрев и ЧЕЗ толкова са нагнетили напрежението сред хората, че обрата на позицията за Истанбулската конвенкция надали ще успокои напрежението и ще потуши протестите! Кабинетът Борисов 3 се тресе от скандали още с идването си на власт, а от началото на тази година влиза от скандал във все по-голям скандал! Борисов все повече затъва в лъжи, оправдания и постоянии обрати на мнението си, а вече нещата излязоха и извън пределите на страната. Какво още трябва да се случи, че Борисов да осъзнае, че е невъзможно да удържи нещата. Задържането на властта само заради самата власт при толкова много скандали и протести е безсмислено! Ако кабинета Борисов-1 се задържа да власт 3 години, кабинета Борисов-2 – две години, то все по вероятно е кабинета Борисов-3 да издържи само една година…

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook