Където мине Пеевски трева не никне! Фабриката на “Булгартабак” в Благоевград затвори

January 13th, 2019 | by gino
Където мине Пеевски трева не никне! Фабриката на “Булгартабак” в Благоевград затвори
горещи теми
0

”Булгартабак Холдинг” затваря предприятието за производство на цигари в Благоевград! Това бе най-модерната и най-печелившата фабрика на дружеството. В предприятието работеха над 2000 души.

“Булгартабак Холдинг” бе приватизиан по съмнителен начин от корпулентния депутат и олигарх Пеевски. Вместо да управлява бизнеса, Пеевски веднага пристъпи към това което може – осребряване на активите на “Булгартабак”. Веднага бяха продадени запазените марки на цигари, които всъщност са най-ценното. След това започна да продава и другите активи без значение от условията на приватизационния договор според който Булгартабак има ангажимент да запази предмета на производство до 2021 година.

Където мине Пеевски трева не никне! Защо става така? Ако Пеевски бе платил с реални пари за “Булгартабак Холдинг” едва ли щеше да го разпродава, защото би трябвало да си върне инвестицията с печалба. Както става у нас обаче придобиването на такива държавни предприятия не става с пари и тук не се търсят инвеститори да развиват бизнеса. Приватизацията у нас става по неведоми пътища и затова придобитите активи за стотици милиони биват разпродавани на много по-ниска цена и всичко се унищожава.

Естествено според управляващите всичко е точно. 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook