Къде в интернет можете да подадете сигнал за нередности със средства на ЕС?

March 30th, 2016 | by gino
Къде в интернет можете да подадете сигнал за нередности със средства на ЕС?
горещи теми
0

Дългогодишното членство на България в ЕС доведе значителни финансови средства с страната ни. Но как се харчат те? В името на народа или с цел облагодетелстване на тесен кръг изпълнители на обществени поръчки? По редица европрограми има основателни съмнения за злоупотреби. Ако имате информация за нередност, ето къде можете да защитите гражданския си интерес, за разумно разходване на Европарите.
1/ Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) към Европейската комисия. http: //ec.europa.eu/anti-fraud//home_en
2/     Централно звено за финансиране и договаряне (ЦЗФД) и     “Национален фонд” http://www.minfin.bg/bg/page/376?mode=1
3/ При наличие или съмнение за връзка на някой от ръководителите на посочените по-горе дирекции, можете да подадете сигнал за нередности през деловодството на Министерството на финансите или на електронна поща mail@minfin.bg, подписан с универсален електронен подпис или по пощата с обратна разписка, директно до:
·         Министъра на финансите;http://www.minfin.bg/bg/page/927
·         Ресорния заместник-министър в Министерство на финансите;
4/ Дирекция „Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз”(АФКОС) към Министерство на вътрешните работи; На този линк е достъпен формуляр: http://afcos.bg/page.php?c=7
·         Директора на дирекция АФКОС, препоръчано по пощата с обратна разписка. http://afcos.bg/page.php?c=13

Екипът на varnahot.com се ангажира да подаде сигнали до всички институции във връзка с няколко европроекта реализирани във Варна като започнем с проекта “Интегриран градски транспорт”. След поредица наши репортажи и зададени въпроси от общинската администрация не срещнахме никаква проява на диалогичност и прозрачност. Вместо да отговоря на въпроси администрацията раздаде пари на медиите, за да си купи медиен комфорт. От европейските институции обаче измъкване няма и ние призоваваме всеки станал свидетел на нередност да не се колебае, а да използва линковете и да подаде сигнал. Надменноста и наглоста на общинската администрация могат да бъдат смачкани, когато покажем, че силата е в нас!

495 millions

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook