Къде стават най-големите задръствания в света

September 26th, 2018 | by gino
Къде стават най-големите задръствания в света
градска инфраструктура
0

Световният производител на продукти за трафик, навигация и картиране – холандската компания Tom Tom, подреди градовете в света, където стават най-големи автомобилни задръствания. Базираната в Амстердам компания сравнява данните на градове с население над 800 000 души.

Ето и Топ 10 на градовете в света където стават най-големите автомобилни задръствания:

Бизспорен лидер е Мексико. Жителите на мексиканската столица, по данни на холандската компания, прекарват по 227 часа в годината или 59 минути на ден в задръствания. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. В централно американската държава времето, необходимо за пътуване, нараства със 101%, а сутрешните задръствания увеличават времето за пътуване с 96%. Общата дължина на пътищата в мегаполиса е 55 419 км, а на магистралите – 1050 км. Средно задръстванията отнемат от жителите на Мексико Сити допълнително 66% от времето, необходимо за пътуването до местоработата. В сравнение с миналата година този показател е нараснал със 7%.

2. Банког, Тайланд. Живеещите в Банкок прекарват в задръствания 244 часа в годината, или 64 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. Времето, необходимо за пътуване в столицата на Тайланд вечер нараства със 118%, а сутрешните задръствания увеличават времето с 91%. Общата дължина на пътищата в града е 40 837 км, а магистралите са 650 км. Средно задръстванията отнемат от жителите на Банкок 61% от времето, необходимо за пътуването до месторабота. В сравнение с миналата година този показател е нараснал с 4%.

3. Джакарта, Индонезия. Живеещите в столицата на Индонезия прекарват в задръствания 184 часа в годината, или 48 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. Времето, необходимо за пътуване, нараства с 95%, а сутрешните задръствания увеличават пътуването с 63%. Общата дължина на пътищата в града е 42 073 км, а на магистрали – 963 км. Средно задръстванията отнемат на жителите на Джакарта 58% от времето, необходимо да стигнат до работното си място.

4. Чунцин, Китай. Живеещите в четвъртия по големина град в Китай и на пряко подчинение на държавното ръководство, прекарват 212 часа в годината в задръствания или 55 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. Времето, необходимо за пътуване, нараства с 94%, а сутрешните задръствания увеличават времето за пътуване с 90%. Общата дължина на пътищата в града е 6 215 км, а на магистралите – 201 км. Средно, задръстванията поемат допълнително 52% от времето, необходимо за пътуване до местоработата от живеещите в Чунцин. В сравнение с миналата година този показател е нараснал с 14%.

5. Букурещ, Румъния. Живеещите в сторицата на северната ни съседка прекарват в задръствания 218 часа в годината или 57 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. Времето, необходимо за пътуване, се увеличава с 98%, а сутрешните задръствания увеличават времето за пътуване с 90%. Общата дължина на пътищата в града е 6 435 км, а на магистралите – 162 км. Средно задръстванията поемат допълнително 50% от времето, необходимо за пътуване до работното място на жителите на Букурещ. В сравнение с миналата година този показател нарасна със 7%.

6. Истанбул, Турция. Живеещите в най-големия град на южната ни съседка прекарват в задръствания 175 часа на година или 46 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. Времето, необходимо за пътуване, нараства с 91%, а сутрешните задръствания увеличават пътуването с 63%. Общата дължина на пътищата в града е  18 178 км, а на магистралите – 387 км. Средно задръстванията отнемат 49% от времето, необходимо за пътуване до работното място за жителите на Истанбул. В сравнение с миналата година този показател е намалял с 1%.

7. Чънду, Китай. В града, в който живеят над 11 вмлн. души, прекарват в задръствания 176 часа в годината или 46 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. Времето, необходимо за пътуване, нараства със 79%, а сутрешните задръствания увеличават времето със 74%. Общата дължина на пътищата в града е 8 962 км, а 406  км са на магистралите. Средно задръстванията отнемат на жителите на Чънду допълнително 47% от времето, необходимо за пътуване до местоработата. В сравнение с миналата година този показател се е увеличил с 6%.

8. Рио де Жанейро, Бразилия. Живеещите в най-големия град на Бразилия прекарват в задръствания 164 часа в годината или 43 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечерта, когато хората се връщат от работа. Времето, необходимо за пътуване, нараства с 81%, а сутрешните задръствания увеличават времето с 63%. Общата дължина на пътищата в града е 20 211 км, а на магистралите – 208 км. Средно задръстванията отнемат 47% от времето, необходимо за пътуване до местоработата.

9. Тайнан, Китай. Живеещите във втория по големина град на остров Тайван, прекарват в задръствания 143 часа в годината или 37 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер. Времето, необходимо за пътуване, нараства със 71%, а сутрешните  задръствания увеличават времето за пътуване с 51%. Общата дължина на пътищата в града е 7 833 км, а на магистралите – 165 км. Средно задръстванията отнемат на жителите на града 46% от времето, необходимо за пътуване до работното място.

10. Пекин, Китай. Живеещите в китайската столица прекарват в задръствания 179 часа годишно или средно 47 минути на ден. Най-натовареното време на деня по пътищата е вечер, когато хората се връщат от работа. Времето, необходимо за пътуване, нараства с 84%, а сутрешните задръствания увеличават времето със 72%. Общата дължина на пътищата в града е 22 200 км, а на магистралите – 1 186 км. Средно задръстванията отнемат на жителите на Пекин 46% от времето, необходимо за пътуване до работното място. В сравнение с миналата година този показател се е увеличил с 8%.

infostock.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook