Лекото метро във Варна: Нито се знае от къде ще минава, нито се знае колко ще струва!

February 16th, 2021 | by gino
Лекото метро във Варна: Нито се знае от къде ще минава, нито се знае колко ще струва!
градска инфраструктура
0

Тази сутрин в ефира на БНТ зам кмета Христо Иванов коментира бъдещото леко метро, което ще се изгражда във Варна. От думите му стана ясно, че проекта за бъдещо метро се бави поради няколко причини. Проблем били неяснотите по трасето на АМ Хемус (???) , удълбочаването на канала на варненското езеро (???), а също така и бъдещата АМ Черно море (???).

По-големи глупотевини едва ли би измислило и 3-годишно дете. АМ Хемус от Варна до Шумен е изградена още преди години. Напълно необяснимо е с какво изграждането на магистралата в района на Търговище пречи на метрото във Варна! Удълбочаването на канала на варненското езеро също е аргумент, който трудно би бил обяснен. Метрото от летището към града няма абсолютно никакво касателство с варненското езеро, освен ако трасето на метрото минава покрай една от забележителностите на варна – фекалната тръба! За магистрала Черно море дори няма смисъл да говорим.

Още по-фрапантното е обаче, че според Христо Иванов общинарите дори нямат идея колко пари ще погълне строителството на метрото. Тепърва ще се прави анализ на проекта и едва тогава ще се прави анализ на цената за строителството. Откъде ще се намерят пари също още не емислено. В интерес на истината все пак има нещо ясно – лекото метро ще свързва Варна с бъдещата Индустриална зона, където някога евентуално ще работят 30 000 души?!?

Да обощим: Все още не се знае от къде ще мине метрото! Все още не се знае колко ще струва строителството! Все още не се знае дали изобщо ще има пари! Да не говорим, че все още няма никаква индустриална зона, няма никакви потенциални инвеститори и няма нито едно разкрито работно място!

Видимите резултати: След всички тези гръмки изказвания става ясно, че има един голям предизборен балон!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook