Лидерите от ЕС снощи се споразумяха за миграните! Защитен ли ни националния интерес от Бойко Борисов

June 29th, 2018 | by gino
Лидерите от ЕС снощи се споразумяха за миграните! Защитен ли ни националния интерес от Бойко Борисов
горещи теми
0

Европейските лидери постигнаха споразумение за справяне с миграцията след близо 12 часа преговори в Брюксел. Италия заплаши да блокира снощи всички останалия решения от срещата на върха, ако лидерите не се договорят за миграцията.

Победи европейското сътрудничество“, отбеляза френският президент Еманюел Макрон, излизайки от заседателната зала, съобщи бТВ. “Европа ще трябва да живее с мигрантски натиск дълго време. Ние трябва да успеем да се справим с това предизвикателство, оставайки верни на ценностите си”, добави той. Напомняме на нашите читатели, че именно Макрон настояваше за връщане на мигрантите в страните, от които са влезли. Френския президент настояваше за “европейско”, а не национално решение. Макрон дори предложи санкции за страните отказващи да приемат мигрантите обратно.

Сега същия този Макрон казва, че е победило европейското решение!?! Значи ли това, че към България ще се върнат над 30 000 мигранти? Или ако Борисов е отказал дали ще има санкции за страната ни? Премиерът Борисов никога не се е изправял пред по-голямо предизвикателство досега. Дали демонстрираните близки отношения с канцлера Меркел и президента Макрон ще повлияят за защита на националните интереси? Много скоро ще разберем отговора!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook