Лошият пример: Населението е под карантина, а премиера пак тръгна на обиколки да “инспектира”

March 30th, 2020 | by gino
Лошият пример: Населението е под карантина, а премиера пак тръгна на обиколки да “инспектира”
горещи теми
0

България като повечето страни е в извънредно положение. Гражданите са под карантина, а от вчера вече са и глобявани с по 5000 лв ако излизат от дома без уважителна причина. Премиерът обаче е на обиколка из страната?!?

В цял свят държавните лидери дават личен пример за спазване на ограниченията и извършване на своите служебни задължения при минимални срещи. В петък и нашия премиер Борисов се похвали, че българското правителство е иновативно и работи с айпади, за да не се налага да се събират дори и за наложителни случаи. На думи за управяващите най-важното е здравето на хората. Да, ама не!

Карантината е важна, но лъскането на имиджа е по-важен!

За пореден път едно са думите на Борисов и съвсем друго – действията. Днес за пореден път премиера се пусна в социалните мрежи как “инспектира” границата ни с Турция. Естествено го придружава охрана, министри и цяла кохорта от мисирки. И всичко това във време, когато властта ни убеждава, че излизането от дома може да става само при крайно наложителни причини.

Cork, Ireland

Cork, Ireland

Наистина ли е наложително Борисов лично да ходи да инспектира?

От екраните на телевизиите Борисов и кризисния щаб ежедневно ни убеждават, че държавата е взела всички мерки и всички институции работят без проблем. Това предполага, че при взетите мерки всеки държавен орган и служител знаят какво да правят и има необходимия контрол.

Ако както казва Борисов всичко е под контрол, управлението е иновативно и онлайн изпълнява задълженията си и контролира нещата, то кое налага днешната инспекция? В единия случай нищо в държавата не работи, няма механизми за контрол, няма работещи институции и се налага Борисов лично да проверява. В другия случай обиколката из страната е ПиАр мероприятие за лъскане на имиджа. И в двата случая това не говори добре за управлението на Борисов.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook