МАЙКА НА ПРОТЕСТ: НЯМА ПРИСЪДА ЗА КМЕТ ОТ ГЕРБ, ПРЕГАЗИЛ ДЕТЕТО И!

January 17th, 2018 | by vencio1980
МАЙКА НА ПРОТЕСТ: НЯМА ПРИСЪДА ЗА КМЕТ ОТ ГЕРБ, ПРЕГАЗИЛ ДЕТЕТО И!
горещи теми
0

Майката на 6-годишния Ивайло от Трън, който оцеля по чудо след тежките травми, се готви за протест пред парламента. През 2015-та година тогавашният първолак Ивайло Стоянов бе блъснат от кметското возило край училището в Трън. Веднага след това ГЕРБаджийският градоначалник Станислав Николов се отърва от правосъдие, защото делото бе прекратено с мотива, че детето само се е блъснало в кметския джип.

„Джипът ме натисна и някак си върна назад”, разказва пострадалият Ивайло Николов.

„Спукан далак, разкъсан и смачкан черен дроб. Детето ми се бореше със смъртта”, разказва Анита Глъбова, майка на Ивайло.

Ноември 2015 г. 6-годишният Ивайло е пометен от джип пред училището в Трън. Зад волана е бившият кмет на града Станислав Николов, който разказва, че детето се е блъснало само в задната страна на колата. Тази версия се опитват да лансират и разследващите в Трън. Поне в началото. След като осветлихме случая обаче, истината се оказа друга. Разследването претърпя пълен обрат.

Автотехническата експертиза доказва със сигурност, че детето не се е блъснало в джипа само, а джипът го е блъснал. Водачът е имал и видимост, и техническа възможност да спре”, обяснява говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Четири месеца аз чакам присъда, след като са налице всички доказателства за вината на шофьора. Присъдата се очакваше на 12-и януари. Отложи се делото. Съдебно-медицинският лекар не дойде. Има три искания на неговия адвокат и те се удовлетворяват. Четвърта експертиза, при условие, че три от експертизите доказват вината на шофьора”, казва Анита Глъбова, майка на Ивайло.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook