Малки и средни търговци на горива излязоха на масов протест срещу въвеждането на нов лобистки закон

June 26th, 2018 | by gino
Малки и средни търговци на горива излязоха на масов протест срещу въвеждането на нов лобистки закон
горещи теми
0

Малки и средни търговци на горива излязоха днес на масов протест срещу въвеждането на нов лобистки закон. Протестът започна точно в 11.00 часа на Околовръстния път. Опашката от автоцистерни беше колиметрична. Протестиращите се насочиха към бул. “Ботевградско шосе”.

Спорните промени при търговията с горива ще съсипят малките фирми, а близо 20 000 души могат да останат без работа. Това бяха само малка част от коментарите, които чухме на място. Сметките показват, че малките фирми в бранша с горива са около 420. Спорният законопроект предвижда търговците на горива да блокират сериозни суми под формата на банкови гаранции, както да имат определен уставен капитал, за да продължат да работят. Според търговците в бранша това е крайно несправедливо за тях и по този начин те попадат под общ знаменател заедно с големите играчи в този бизнес. Според тях е възможно заради този законопроект да поскъпнат и горивата.

Представители на протестиращите отидоха в парламента, но нито един депутат не пожела да се срещне с тях. По всяка вероятност протестите ще продължат!

2111657578

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook