Марешки аут от изборите

March 21st, 2017 | by gino
Марешки аут от изборите
горещи теми
0

Марешки е аут от изборите ако се потвърди информацията, че е председател на две политически партии! Друг е въпроса дали на прокуратурата ще и стиска да приложи закона!

Прокуратурата проверява регистрацията на партията на Веселин Марешки. В понеделник по сигнал на Централната избирателна комисия (ЦИК) Софийската градска прокуратура (СГП) започна проверка за това спазен ли е Законът за политическите партии от кандидата за депутат Веселин Марешки.

Според сигнала той е вписан като председател на две политически партии – „Воля“, регистрирана по ф.д. № 12351/2007 г. по описа на Софийски градски съд (СГС) и партия „Народно движение за свобода и демокрация“, регистрирана по ф.д. № 13376/2004 г. по описа на Софийски градски съд.

Съгласно чл. 8 от Закона за политическите партии гражданин с избирателни права съгласно българското законодателство може да участва в учредителното събрание на политическа партия, само ако не членува в друга партия.

Горното обстоятелство, съгласно разпоредбата на чл. 11 ал.2 от Закона, се удостоверява с декларация.

СГП е образувала преписка по постъпилите материали и е разпоредила проверка, в хода на която са изискани материалите по делата за регистрация на двете партии от СГС и удостоверение за актуално състояние на политическите партии.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook