Марешки започна война с Гриша Ганчев и Вальо Златев!

December 16th, 2016 | by gino
Марешки започна война с Гриша Ганчев и Вальо Златев!
горещи теми
0

Благодарение на дъмпинговата си ценова политика с горивата, варненския бизнесмен Марешки е доста чест гост на националните телевизии. След изборите, на които събра над 400 000 гласа, бизнесмена много си повярва и вече се вижда едва ли не като бъдещ премиер на страната.

Още при появата на Марешки другите играчи в петролния бизнес се усъмниха, че бизнесменът не плаща ДДС или акциз, за да достигне такива нереално ниски цени и че над него има опънат политически чадър. Доскоро Марешки не отговаряше на обвиненията, но послените дни сме свидетели на изключително агресивното му поведение.

Прекрачвайки всякакви добри обноски, миналата седмица Веселин Марешки се подигра на Гриша Ганчев, като го нарече тъп! Вчера пък варненския бизнесмен нарече глупав и шефът на “Лукойл” – Валентин Златев!!! 

Да се конфронтираш с едни от най-влиятелните хора в петролния бизнес, а и изобщо в България е меко казано необмислено. Още повече, когато една такава конфронтация е непридизвикана. На практика Марешки отправи първите залпове на една нова петролна война! Откъде се появи тази смелост и тази увереност в Марешки?

Вариантите са само два:

Първият вариант – Марешки разчита на подкрепата на хората, главозамая се от изборните резултати и си повярва, че вече е недосегаем. Той е убеден, че с народа зад гърба си никой няма да посмее да се изправи срещу него. Атаките срещу Ганчев и Златев са популистки и имат за цел увеличаване на електорайната любов. Историята обаче е показала, че най-непостоянното нещо е народната любов. В дългосрочен план след тези си думи Марешки се сдоби и то за постоянно с двама много силни и опасни врагове, които в никакъв случай не са за подценяване.

Вторият вариант – Марешки има зад гърба си много силна политическа протекция и той е само инструмент за атака срещу Гриша Ганчев и Валентин Златев. Това е може би и по-вероятния вариант. На това навеждат и призивите на бизмесмена за кого ще гласува на втория тур на президентските избори. Но дори да има протекции от най-високо ниво, това не прави положението на Марешки по-розово. В този случай освен от Гриша Ганчев и Валентин Златев, Марешки ще трябва да се притеснява в бъдеще време и от …………… благодетеля си! Защото ако реши да е самостоятелен или когато стане напечено или назрее скандал най-логичния ход е Марешки да бъде жертван.

Такъв скорошен пример е също варненския бизнесмен Мишо Бирата, който също бе пръв приятел на бай ……….. , но след серия медийни скандали и атаки, Мишо Бирата най-мистериозно се спомина и то в ……… хотела на “Лукойл” в Правец!

Как ще се развият нещата остава да видим. А дотогава зареждайте евтино гориво – Марешки плаща!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook