Марешки с апетити за 10 декара от Морската градина! Харесал си сградата на логопедичната детска градина

March 24th, 2017 | by gino
Марешки с апетити за 10 декара от Морската градина!  Харесал си сградата на логопедичната детска градина
горещи теми
0

Васелин Марешки си е харесал 10 дка от Морската градина в местността „Салтанат”. Теренът е общинска собственост и е част от Логопедическата градина. Срещу това фирма на съпругата на аптекарския бос смята да предложи на Община Варна част от сградата на Централна поща за настаняване на регионалната библиотека „Пенчо Славейков”.
Схемата е вървяла на тъмно с протекцията на тогавашния кмет Кирил Йорданов. За нея се разбра едва когато в общинската комисия „Собственост и стопанство“ постъпи искане за преобразуване на собствеността на терена от публична в частна общинска. Избухна грандиозен скандал, припомнят запознати. Заради липсата на мотиви в предложението, внесено от името на кмета Кирил Йорданов, както и заради опасенията, че ще последва продажба на поредното парче от Морската градина, съветниците не подкрепиха тази промяна.
На това място преди 10 ноември е имало разсадник, а сградата на Логопедическата градина е била партийна вила. В нея е живеел първият секретар на Окръжния комитет на БКП Тодор Стойчев. За това припомнят публикации във варненските медии.
Всички околни парцели в района са реституирани и застроени. Така в Морската градина вече се е заформил елитен баровски квартал. Твърде е вероятно, след тези избори, когато Марешки влезе в парламента отново да се прицели в Логопедическата градина с прилежащите и терени и да я превърне без проблеми в луксозна резиденция. Дори няма да се наложи да строи и да дразни защитниците на парка. Едно скрито зад стените на градината ремонтче ще пригоди забавачката към вкуса на варненския олигарх.

Иван Петров

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook