Марешки ще прави собствен внос на горива

December 20th, 2015 | by gino
Марешки ще прави собствен внос на горива
горещи теми
0

От повече от два месеца аптекарският бос Марешки трови живота на петролните компании у нас с бензиностанцията си VM petroleum. Надеждите им авантюрата на Марешки на петролния пазар да приключи скоро явно не им се оправдават. Натискът над VM petroleum започна първоначално с дъмпингови цени на Лукойл и OMV, проверки от държавните институции и натиск над доставчиците на бизнесмена. Първоначално Марешки купуваше горивата си от русенската фирма ДМВ. По една или друга причина сегашния му доставчик е фирмата Полисан, която има за основен бизнес внос и продажба на битум.

NDQ3ODk3LzE5NjJlMzhkYTE1NjIyOGZiMjdmZDBhN2JmODRjMzE3LmpwZw==mareshki

 

От сигурни свои източници varnahot.com научи, че Марешки търси вариант да си внася сам горивото. Тъй като от Лукойл, Ромпетрол или от техни дистрибутори е абсурд да получи гориво, то единствения начин е да си го набави сам. По сегашните правила за внос горивото трябва да складира в акцизен склад на Лукойл, което си е проблем.

Решението до което е стигнал Марешки е внос от страна извън евросъюза – Русия. При този вариант няма нужда от акцизен склад, но авансово трябва да се внесе целият акциз и ДДС на цялото количество внесено гориво. За богат човек като Марешки явно това няма е проблем, а за склад в момента се преговаря да ползва базата във Вълчи дол. Ако плана проработи, то няма кой да спре Марешки да развива своята верига и в другите градове. Дали тогава след дълги години доминация на Лукойл на петролния пазар ще настъпи времето и на жестока конкуренция и ниски пазарни цени? Отговорът ще е ясен още другата година.

ed641aa8730

Очаквайте скоро интересни новини около Марешки. С новата година varnahot.com разбра, че за част от вас ще има добри новини 😉

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook