Мафията у нас не е свързана с криминални, а с политически структури

August 6th, 2018 | by gino
Мафията у нас не е свързана с криминални, а с политически структури
горещи теми
0

Мафията в България в последните години не е свързана с криминални, а с политически структури, обществени поръчки и еврофондове. Тази теза застъпи разследващият журналист Слави Ангелов в сутрешния блок на Нова телевизия. Поводът за коментара му е арестът на Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, заедно със заместник- председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев от гражданската квота на БСП.

Мафията в България през последните години не е свързана с тези криминални структури – говоря за истинската мафия, а с политически структури много повече, с обществени поръчки и еврофондове. Все пак не можем да отречем, че Митьо Очите освен всички уникални качества, които притежава физически и др. Той е нещо като машина на времето. Винаги, когато през 2016-2018 г. си казваме времето е различно, България е друга държава, ние сме европейско място, се появява Митьо Очите, за ни каже: не хора – вие бъркате, ние се намираме в 1992 -94-та година“, коментира журналистът. Той допълни, че по принцип от това са засегнати всички партии в България.”Но прави впечатление, че при БСП лицемерието е в много по-голяма степен, тъй като това е една партия, която е пълна с милионери, които се правят на социалисти, но всички тези милионери са си класически капиталисти. Но цялата тази идеология е, за да си преразпределят ресурси“, коментира Ангелов. По думите му сега това учудване, което демонстрират в левицата, е много смешно, тъй като и в Бургас и в цяла България знаят за тези контакти.

Този пример със заместник-председател на общинския съвет е пример и за една друга уникална несправедливост – това са субсидиите, които са насочени към селското стопанство, които не защитават малкия и среден бизнес, които наистина имат нужда от това нещо, а защитават един кръг от зърнопроизводители, така наречените зърнари, които вълнени чорапи влизат в едни лъскави поршета“, коментира още той.

Според Ангелов Митьо Очите е рисков играч, който години наред не е имал нищо на свое име. Присъдите, които Митьо Очите има, са три – двете за организирана престъпна група в района на Бургас, а другата в Несебър. Третата присъда е за пране на пари. Така реално присъдата, която Очите е лежал, тъй като тя е най-голяма, е тази за пране на пари.

“Ако бяхме в САЩ, той щеше да лежи около 16 години и нямаше да бъде прострелян”, коментира Ангелов. Слави Ангелов изтъкна и ключовата роля на управителя на фирмата -служител на МВР, началник на почти всички управления в Бургас и след това началник на сектор “Криминална полиция “.

Може ли да си представите каква мотивация е имал да работи в МВР, за да може, когато напусне, веднага да отиде да работи за човека, който е може би най-големият враг на МВР не само в Бургас, но и в цяла Югоизточна България“.

news.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook