МВР сътвори поредния правен абсурд

November 19th, 2017 | by gino
МВР сътвори поредния правен абсурд
горещи теми
0
Ръководството на МВР обяви правен абсурд във връзка с мерките, които се предприемат по повод зверските катастрофи през последните дни. Това алармираха пред Фрог нюз разследващи. Главният секретар на МВР  Младен Маринов изненадващо съобщи, че с негово разпореждане до всички звена в страната, при съставяне на акт, веднага и в момента ще се издават наказателни постановления.

За информация на всички читатели, такова разпореждане от правна гледна точка е в абсолютно недопустимо, защото  нарушава разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН /. То води до отмяна на всяко едно такова  издадено наказателно постановление, при обжалване, без да се разглежда от българския съд по същество. С изключение на извършени нарушения от граждани на чужди държави, разпоредбата на чл. 44 и следващите от ЗАНН, задължава административно-наказателният орган да изчака дали няма да се подадат възражения в тридневен срок, както и да се направят допълнителни искания от страна на уличения нарушител. Едва след това по закон може да се издаде наказателно постановление или пък да се прекрати производството.

Всяко нарушение на въпросната разпоредба, което ограничава правото на защита, водят до отмяна на постановения акт. Според разследващите полицаи, обявената мярка на Младен Маринов не е дори популизъм, а поредното доказателство за нивото и компетентността на шефовете във вътрешното ведомство.

frognews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook