Меглена Кунева в шок! Генерал Радев назначава патриота Костадин Костадинов на нейно място?

December 16th, 2016 | by gino
Меглена Кунева в шок! Генерал Радев назначава патриота Костадин Костадинов на нейно място?
горещи теми
0

Меглена Кунева е в прединфарктно състояние, а причина за това е намерението на Румен Радев да назначи патриота Костадин Костадинов за министър на образованието в служебното правителство. Това означава, че всички неолиберални реформи на Куната ще бъдат ревизирани, а началниците в чужбина, които платиха за тях, ще бъдат много недоволни. Ще и отрежат пътищата към кариера в международните институции.

Нашите източници твърдят, че почти сигурната номинация за министър на образованието е на директора на историческия музей в Добрич Костадин Костадинов. Той е изявен патриот, а отскоро и лидер на нова патриотична партия, на име “Възраждане”. В последната година обаче стана национално известен с издаването на учебник по “Родинознание”, извън канона на неолибералното министерство. Отпечатаните 5000 бройки свършиха за 4 дни, в момента се очаква допечатка от нови 5000. Дори този тираж, задминаващ всяка една издадена у нас книга обаче, бледнее пред Интернет разпространението. Костадинов пусна учебника за свободно сваляне, и до момента 400 хиляди копия са изтеглени. Подобно нещо трудно може да се намери дори сред най-четените световни автори във виртуалната библиотека “Читанка”. Т.е. и като хартиен тираж, и като електронно издание, учебникът се превърна в абсолютен фурор, а авторът му – в звезда на забранената истина.

Говори се, че ако стане министър, Костадинов незабавно ще изгони всички чужди фондации от образователната система. Това ще засегне най-вече “Америка за България”, която е в основата на неолибералното промиване на мозъци, което прокарва Кунева. Също се говори, че Костадинов ще оспори системата на делегираните бюджети, която се е превърнала в средство за източване на пари от бюджета. Училища, които не обучават никого на нищо, държат формално деца – основно от ромски произход, за да прибират субсидията. Не им пишат двойки, пускат ги през класовете, и накрая имаме завършили средно образование, които не могат дори да четат. В същото време селски училища, които обучават българчета, и им дават добро образование, се закриват, защото нямат достатъчно бройки. А като закриеш училището, закриваш и селото. И на тази неолиберална политика предстои да и се сложи край.

Пред varnahot.com Костадин Костадинов заяви: Ще коментирам само едно – имам ли възможност, чуждите фондации ще бъдат изхвърлени от българското образование, селски училища вече няма да се закриват, учебните планове и програми ще бъдат променени, както и учебниците, делегираните бюджети отиват в историята, заплатите на учителите ще бъдат вдигнати до нормални за това жизненоважно за държавата съсловие. Все неща, които съм говорил и защитавал като позиции през годините. Имам ли възможност, ще го направя. Това е.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook