Меглена Кунева с амбиции за премиер! Водят се преговори за съставяне на “експертен” кабинет

December 19th, 2016 | by gino
Меглена Кунева с амбиции за премиер! Водят се преговори за съставяне на “експертен” кабинет
горещи теми
0

Очертава се да имаме едно правителство на Реформаторския блок, което да бъде подкрепено от ГЕРБ, Патриотите, БДЦ и може би някой независими депутати! Тъй като Бойко Борисов е отказал още в началото да бъде премиер, то за този пост се натиска Меглена Кунева!

В преговорите за съставяне на правителство екипите на ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт са постигнали вчера напредък. Решението е кабинет с мандата на РБ да има, за да работи по 10 приоритетни области. Най-вероятната компромисна кандидатура за премиер се очертава Меглена Кунева! Сред 10-те точки са нов Изборен кодекс; подготовка на председателството на ЕС; подход към мигрантския проблем; антикорупционният закон “Кунева”, който миналата седмица не успя да мине на второ четене в парламентарната правна комисия“Естествено, че имаме хора и с подготовка, и с кураж да се справят” – така отговори Зеленогорски на въпроса могат ли реформаторите да се справят.

При този вариант на правителство с премиер Кунева, излъчено с мандат на Реформаторския блок от 13 депутати, подкрепено от ГЕРБ, Патриотите и остатъците от БДЦ няма да се знае КОЙ всъщност ще носи отговорност. Малките партии и независимите депутати на всяка цена ще подкрепят правителството, за да останат още малко в парламента. Те знаят, че повече нямат шанс да са вътре и ще продължат агонията на това народно събрание максимално дълго “В интерес на България”. На ГЕРБ това правителство е удобно. Всъщност Бойко пак ще управлява, но в сянка и няма да носи отговорност. Не че досега е поемал такава, де… Ако това правителство стане факт, то ще е вариант на Орешарски 2. Дали точно това не е и замисълът на всичко досега – да дойде едно такова правителство, да обере негативите от Борисов 2, да поеме народното недоволство и след него да дойде “спасителят” Борисов 3?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook