Международната платформа Location Guide ще рекламира локации в Бургас пред филмови компании

July 27th, 2021 | by gino
Международната платформа Location Guide ще рекламира локации в Бургас пред филмови компании
градска инфраструктура
0

Международната платформа Location Guide, ще рекламира бургаски локации пред филмови компании. Локациите са изпратени до филмовите комисии и центрове на всички страни, които не разполагат с морски дестинации. С цел по-бърз и цялостен достъп до информация за града относно всички услуги, съпътстващи снимачния процес (хотели, логистични трансфери, разрешения за снимки и др.), продуцентите разполагат и с линк към локациите от английската версия на портала Go to Burgas.

Партньор на проекта e и “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, като главният изпълнителен директор д-р Франк Кванте подкрепи с интервю развитието на проекта. Партньор в инициативата е и Община Бургас, която ще съфинансира проекта.

Бургаски-солници

Идеята за популяризацията на локациите сред международните кинопрофесионалисти е на режисьора Александра Вал, която също е автор и изпълнител на проекта. Заедно с талантливия фотографски тандем – Елиза Кеседжиян и Галин Василев – те заснемат локациите по начин, подходящ за кинематографичното мислене на продуценти, режисьори и сценаристи.

234c651bc77c6ace5d9a243747ddf575

Кои са колациите които ще бъдат рекламирани? Първата рекламирана локация е дълга плажна ивица, до която в непосредствена близост е разположен един от най-красивите приморски паркове. Друга интересна локация е Морска гара Бургас, която е със съвременен архитектурен дизайн и железопътна гара, в контрастен архитектурен стил, на която железопътната линия приключва (визуален елемент, в подкрепа на драматургията, в случай че главните герои във филма се разделят). Ще се рекламира Атанасовското езеро, с червено-синьо-зелените оттенъци, лечебни басейни, теснолинейка и вагончета, пълни с черноморска сол. Готов декор за заснемане на филм е и Рибарското селище, а магичният остров „Св. Анастасия“ от години е фаворит на българските режисьори („На малкия остров“, реж. Рангел Вълчанов; „Островът“, реж. Камен Калев).

C_f7e729e763e2ff477a686d7eea3e3315 zx860_3960278

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook