Мерки за подпомагане след коронавируса в Германия: 300 евро еднократна помощ за всяко дете

May 23rd, 2020 | by gino
Мерки за подпомагане след коронавируса в Германия: 300 евро еднократна помощ за всяко дете
горещи теми
0

300 евро семеен бонус за всяко дете? Германският финансов министър планира пакет с икономически мерки, чиято цел е да засили покупателната способност на хората. В Северен Рейн-Вестфалия дори говорят за 600 евро на дете.

Германският финансов министър Олаф Шолц планира пакет с икономически мерки, чиято цел е да засили покупателната способност на гражданите  и да съживи икономиката по време на кризата с коронавируса.

оляма част от средствата в пакета е предвидена да отиде за семействата с деца. Шолц планира бонуси за семействата, като за всяко дете ще бъдат изплащани еднократно по 300 евро. Министър-председателят на провинция Северен Рейн-Вестафрия обмисля да изплаща още по-големи бонуси – по 600 евро на дете. Но това ще бъде решено едва след като пакетът с икономически мерки на правителството в Берлин придобие конкретни размери. Тази мярка би струвала между 5 и 6 милиарда евро.

Същевременно се обмислят и ваучери за пазаруване, от които биха могли да се възползват и хората без деца.

Пакетът с икономически мерки предвижда и финансова подкрепа за хората от културния сектор и гастрономията, която ще компенсира поне отчасти загубите им от последните месеци, възникнали заради мерките, наложени с цел ограничаване на разпространението на заразата с коронавирус.

dw.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook