Митниците затвориха петролната компания “Полисан”

April 10th, 2018 | by gino
Митниците затвориха петролната компания “Полисан”
горещи теми
0

Служители на Агенция “Митници” прекратиха днес лицензите на два данъчни склада за акцизни стоки на русенската рафинерия “Полисан“. Фирма “Полисан” е по-известна с това, че е един от основнте доставчиците на горива за бензиностанциите на варненския бизнесмен Веселин Марешки.

В момента във фирмата тече проверка за наличните складови количества. Действията на митничарите са на основание влязло в сила наказателно постановление, с което на фирмата “Полисан” е наложена имуществена санкция от близо 30 000 лева.

Те не могат повече да изпълняват функциите си на лицензиран складодържател и не могат да се ползват от режима на отложено плащане, т.е. да плащат акциза в момента на реализиране на съответното гориво. Точно заради това колегите в момента провеждат инвентаризация на складовите наличности“,  обясни Русина Александрова – говорител на митница Русе.

Напомняме, че през миналата година бивш шеф на компанията сложи край на живота си след започната проверка от прецпрокуратурата за укриване на акциз. Тогава разследването за данични престъпления бе прекратено. Отнемането на лизанза сега означава, че от митниците имат достатъчно убедителни доказателства за данъчни нарушения извършени от “Полисан”.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook