Мит ли са екологично чистите електрически автомобили

July 29th, 2017 | by gino
Мит ли са екологично чистите електрически автомобили
градска инфраструктура
0

С пълна скорост в ежедневието ни навлизат електрическите автомобили и изглежда, че никога не е имало по-добро време това да се случи, за да се премахне технологията с горивни двигатели.

Още откакто флагманската индустрия в Германия се изправи срещу обвинения в разговор в картел, всички погледи се насочиха към производителите във Волфсбург, Щутгарт и Мюнхен. Разбираемо, като се има предвид, че автомобилната индустрия в Германия загуби доверието на голяма част от европейските потребители особено откакто избухна и скандалът на VW за изгаряне на емисиите. Всички медии наостриха вниманието над всеизвесния факт, че емисиите на дизелово гориво замърсяват. Как ще излезе от тази ситуация автомобилната индустрия и какво ще бъде нейното бъдеще?

Eлектрическите коли – това ли е най-доброто решение! Все повече страни гласуват забрана на автомобилите с дизелови двигатели след десетина години.  Ако не можем да си купим дизелов автомобил, то какъв вид превозни средства ще трябва да използваме? Електрическите автомобили з ли са навето спасение за спазване на екологичните норми? Да те не изхвърлят в природата вредни газове, но някой обръща ли внимание колко ще са екологични отпадъците след рециклиране на електронните автомобили и най-вече на батериите?

Можете да карате типичен Mercedes E-клас в продължение на осем години, преди да направите толкова много щети на околната среда като Tesla! Една от причините за това са свръх тежките батерии, използвани в електрически автомобили. Милиони милиони електронни автомобили също така означават милиони и милиони такива батерии. Суровините като литий и кобалт са с голямо търсене. Откъде идва кобалтът? Най-малкото до голяма степен тя идва от Демократична република Конго (ДРК), страна, разтърсена от гражданска война и мащабна корупция. Това са предимно детски работници, които трябва да изкопаят рудата. Но без кобалт от Демократична република Конго можете да забравите за всякакви фантазии за електронни автомобили.

Отрови и опасни частици са страничен ефект от производството на батерии, да не говорим за произведените тонове въглероден диоксид. И накрая, милиони батерии трябва да бъдат унищожени и след това да се рециклират. В противен случай това е токсичен отпадък. Така че, може би електрическата кола не е нищо повече от един алтернативен вариант за привижване, който също не е екологоично решение.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook