Мобилният оператор МТЕЛ скоро ще се нарича А1

September 20th, 2017 | by gino
Мобилният оператор МТЕЛ скоро ще се нарича А1
горещи теми
0
Групата Telekom Austria, чиято собственост е българският мобилен играч Мтел, планира да ребрандира всичките си оператори и да ги обедини под една марка – А1. Това стана ясно от информация на сайта на австрийската компания, къде се посочва още, че решението ще бъде съобразено с локалните обстоятелства. Стратегическата стъпка идва с идеята на всички пазари да се наложи една и съща марка, което според международния опит би трябвало да подпомогне за по-голяма ефективност и растеж.
Целта на Telekom Austria Group е да предостави на своите над 24 млн. международни клиенти съгласувани услуги на всички пазари. Това идва на фона на очакваното консолидиране на европейските телеком пазари и по своята същност се очаква да укрепи позициите на компанията. Решението за ребрандиране е дошло вследствие на задълбочено проучване на пазарната среда и маркетинговия пейзаж. Анализът сочи, че марката А1 крие силни страни и има потенциал да се превърне в „мощна международна марка“, която да обхване всички видове услуги като мобилни, фиксирани и телевизионни, данни и облачни решения.
„А1 се възприема като особено отговорна, надеждна и перспективна“, коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group. По думите му А1 се стреми да предостави клиентско изживяване, което „свързва хората, местата и нещата с решения, които обогатяват опита на работата, живота и играта в дигиталната ера“.
„Системата на марката A1 е достатъчно гъвкава, за да бъде универсално приложима, като същевременно позволява международна съгласуваност, както и задоволяване на индивидуалните и местни нужди“, обяснява още Платер.
economic.bg

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook