Монолозите на премиера – епизод пореден: Ето кои са лошите – хората със скъпи коли! Борисов пак невинен

April 13th, 2020 | by gino
Монолозите на премиера – епизод пореден: Ето кои са лошите – хората със скъпи коли! Борисов пак невинен
ваши репортажи
0

Вчера станахме свидетели на поредния епизод на монолозите на Борисов. Премиерът посочи в ефир кои салошите хора, заради които няма пари – това са собствениците на луксозни автомобили.

Вече повече от месец българите са поставени в извънредно положение, ежедневно ги облъчват с трупове и апокалиптични прогнози, по 4000 души на ден остават без работа. Какво прави Борисов – вместо да им вдъхва кураж и да направи всичко възможно да ги успокои той им каканиже колко били луксозните коли в България…

Всъщност това е обичайното поведение на Борисов във време на криза. Винаги, когато има проблеми, с които премиера не може да се справи, той търси някой друг виновен и настройва хората едни срещу други. Сега настройва бедни срещу богати, преди лекари срещу медицински сеттри, по-рано пенсионери срещу бизнес и т.н. Той обаче е винаги в бяло и от него нищо не зависи.

Да, в България има голямо разделение на бедни и богати. Пред последните 10 години богатите станаха много по-богати, а бедните – много по-бедни, а средната класа на практика не съществува. За това обаче никой не му е виновен на Борисов, защото именно той и неговото управление доведоха нещата до това положение. Вместо да констатира, че има много богати хора Борисов можеше да въведе данък ЛУКС, например. Държавата можеше да подпомага малкия бизнес и малките земеделци. За 10 години обаче нищо такова не се случи, а напротив – държавата си отгледа една добре охранена олигархия.

Държавната банка за подпомагане на малкия и средния бизнес всъщност кредитира само олигарси. Еврофондовете потънаха в избрани фирми. Кметовете на ГЕРБ се превърнаха в местни феодали и общинските пари се наляха във фирмите на местните червени велможи. Обществените поръчки се правеха само за нашите фирми. Парите за земеделие отидоха само при крупните арендатори. Всичко това за 10 години уби малкия и средния бизнес, а шепа хора станаха милиардери.

Затова не е за учудване, че когато стане въпрос за бизнес Борисов разбира олигарси. За него само това е бизнеса у нас. Ресторантьри, собственици на бакалии, малки работилници, самонаетите – тези хора не съществуват за него, а за финансовия му министър това са маргинали.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook