Наглост: Борисов няма 30 милиона за майките на деца с увреждания, но спестява 58 милиона на Домусчиев

July 22nd, 2018 | by gino
Наглост: Борисов няма 30 милиона за майките на деца с увреждания, но спестява 58 милиона на Домусчиев
горещи теми
0

Майките на деца с увреждания протестират повече от месец под прозорците на властта! Правителство и парламент се правят на слепи и неглижират протеста. Появиха се дори обвинения за платен протест. Наглостта на управляващите стигна дотам, че да използват майките, за да прокарат лобисткия закон за бездимните цигари. Така защитавайки бизнеса на Пеевски се аргументираха с протеста на майките, че така се цели събирането на 30 милиона за тяхните искания. Отвратени от отношението към тях майките започват серия от протестни действия, като първата инициатива ще се състои на 30 юли в столицата, под мотото “Бягство от отговорност”.

Тези дни Народното събрание прие изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, според което ангажиментите по приватизационни договори вече ще важат за 5, а не за 10 години. Текстът има и ретроактивно действие, което значи, че ще важи и за вече сключени договори. Така задълженията на братя Домусчиеви за Български морски флот (БМФ) ще бъдат опростени. Така държавата облагодетелства Домусчиеви с 58 милиона лева.

4867613-e1465460939205-1170x520

Цинично е да прокарваш лобистки закони, за да защитиш цигарения бизнес на един олигарх, уж в интерес на събирането на 30 милиона за майките и в същото време да опрощаваш близо 60 милиона на друг олигарх. 

Досега всички протестиращи: пожарникари, полицаи, надзиратели, земеделци, овцевъди и кой ли не бързо свиваха знамена след лична среща с Борисов. Майките на деца с увреждания обаче се оказаха костелив орех и за разлика от другите протестиращи те не се поддадоха на натиск и не се отказват. Опитите да бъдат използвани и да им се оказва натиск само ги амбицираха да продължат. Оказва се, че най-големите мъже в държавата са именно майките!

thumb_890x0_54205

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook