Наглост или неадекватност: Мачкат журналистиката, но това не бил проблем на Борисов?!?

May 5th, 2018 | by gino
Наглост или неадекватност: Мачкат журналистиката, но това не бил проблем на Борисов?!?
горещи теми
0

Преди ден премиерът Борисов даде интервю, което ние от varnahot.com  с интерес гледахме с надеждата да научим какво става в държавата и да получим отговори на наболелите напоследък теми. Уви, това не се случи. Това, което ни втрещи обаче бе, че на въпрос на свободата на журналистиката Борисов отговори, че това е проблем на журналистите, а не негов?!? Какво е това – наглост или неадекватност? Не било проблем на държавата видиш ли, когато журналистиката се мачка повсемесно??? Това, че сме след Замбия по свобода на изразяване било проблем на ……..журналистите?

Изведнъж ни просветна. Премиерът Борисов наистина е прав! Сега като се обърнем назад поглеждаме със съвсем други очи на трите години откакто varnahot.com съществува. За цялото това време ние се опитвахме да бъдем обективен коректив на властта и нещата, на които бяхме подложени мислехме, че са проблем на държавата и Борисов, която критикувахме. Сега осъзнаваме, че за всичко вината и проблема си е изцяло наша. Ние сме виновни, че получаваме заплашителни мейли. Ние сме си виновни също, че натискаха работодателите на работните ни места да ни уволнят. Естествено отново ние сме си виновни, че ни викаха “за справка” на едни неприятни места. Всъщност ние сме си виновни, че ни атакуват пощите, докладват профилите и пускат в “нормалните” медии фалшиви новини за нас.  Кой ако не ние самите да е виновен, че не спазваме старата народна поговорка: Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

Това е отвратителната логика на хора като Борисов: Като се вреш между шамарите – сам си си виновен! С други думи ако критикуваш властта, ще бъдеш тормозен до дупка. Това естествено си е твой проблем, а не на премиера. Ето какъв човек ни управлява близо 9 години. А в този случай съпротивата срещу него е задължителна, докато проблема от наш стане и негов.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook