Назрява нов проблем между Skoda и Volkswagen

September 12th, 2020 | by gino
Назрява нов проблем между Skoda и Volkswagen
ваши репортажи
0

Ръководството на Volkswagen AG планира да премести производството на два модела на Skoda извън Чехия и това е на път да предизвика сериозен проблем между двете компании. Става въпрос за Superb и Kodiaq, които носят най-големи печалби на марката.

Шефът на синдикатите на работещите в Skoda – Ярослав Повсик, който е и член на Надзорния съвет на чешката компанията, заяви, че Volkswagen ще изнесе производството на луксозните Superb и Kodiaq в Словения и Германия, докато друг SUV, който сега се сглобява в завода на Skoda – Seat Ateca, ще бъде изпратен в Испания.

„Тази кампания срещу Skoda вече е прекалена. Трябва ли да лишим Skoda от всичко добро и хубаво, което имаме в момента? Ще се бием на всички фронтове – с правителството, в пресата, с Volkswagen, изобщо навсякъде“, категоричен е Повсик.

Skoda е най-големият износител на автомобили в централна Европа, но нейните успехи понякога причинява търкания в рамките на групата VAG, чието ръководство дори обвини чешката марка, че изяжда печалбите на други компании, най-вече на Volkswagen.

През 2019 година Skoda е произвела 29 298 бройки от Superb, 101 586 от Kodiaq и 98 370 от Seat Ateca в своите заводи в Чехия. В световен мащаб компанията е доставила 1,24 млн. нови автомобила на крайни клиенти, като основните пазари са Германия и Китай.

automedia.investor.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook