Най-после: Варнeнски общини правят обща бизнес зона

February 15th, 2017 | by gino
Най-после: Варнeнски общини правят обща бизнес зона
градска инфраструктура
0

Зона за иновации и развитие ще изграждат съвместно общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня. Проектът бе представен преди ден от кмета на Варна Иван Портних на българо-руски бизнес форум, а целта му – с общи усилия, терени, работна ръка, логистика и използване на пристанищните мощности около Варненското и Белославското езеро да се привличат крупни инвеститори към региона, бе загатната преди месец в интервю за Kmeta.bg на кмета на Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Предстои общинските съвети на четирите общини да гласуват идеята, след което при областния управител на Варна ще бъде подписан съвместен меморандум. Проектът не изключва присъединяване и на други общини.

За осъществяването му трябва да започне изграждането на обходен път на Варна, както и втора „детелина“ към автомагистрала „Хемус“ в района на Игнатиево. Така ще се освободи пътният възел в района на летището, който сега е изключително натоварен и ще се съкрати пътят към северната индустриална зона на Аксаково, където десетки фирми са закупили терени за бизнес.

Ние от varnahot.com постоянно повдигахме въпроса за липсващите инвестиции във Варна. Радваме се, че общините в района и най-вече варненския кмет Иван Портних узряха за идеята за обединение в търсенето на инвестиции. Надяваме се идеята да не остане на ниво проект, а да се стигне и до реална реализация. Подкрепяме начинанието и ще следим темата с интерес. За инициативата този път без никаква ирония ще кажем Браво, Кмете!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook