НАП: Марешки продавал на загуба показват цифрите

September 28th, 2017 | by gino
НАП: Марешки продавал на загуба показват цифрите
горещи теми
0

Появата на Марешки на пазара на горива бе разтърстваща! Усетил болната тема за горивата варненския бизнесмен успя успешно само за година да стане незаобиколим фактор в петролния бизнес. Това бе и основната причина Марешки да натрупа достатъчно популярност, че в момента да заема пост като заместник шеф на парламента. Продавал ли е Марешки на загуба, за да придобие популярност и да влезе в парламента? Отговор на този въпрос дават цифрите от финансовите отчети на фирмите на Марешки.

Какво показват цифрите? 1,88 милиона лева е загубата от пряка дейност на „Трейднет Варна“, показва финансовия отчет на фирмата за 2016 година. Публикуването на финансовите резултати показват, че Марешки губи по близо 5000 лева на ден от горивата. За сравнение през 2015 г., когато той влиза в този бизнес, дневната му загуба е под 2000 лева. Това драстично се разминава с думите на депутата, че фирмите му работят на печалба макар и минимална.

Приходите за миналата годин на „Трейднет Варна“ са малко над 80 милиона лева. Ако сумата се раздели на 12-те бензиностанции, които Марешки е имал през 2016 година се оказва, че всяка от тях е продавала горива и други стоки за средно над 555 000 лева месечно. В сравнение с 2015 година, приходите от бензиностанции са паднали близо 4 пъти. От отчета става ясно, че част от разходите на бизнесът с горива се дотират от бизнеса с лекарства на Марешки.

Другата фирма на Марешки – „ВМ Петролеум“, която държи бензиностанциите му, е натрупала задължения от над 11,3 млн. лева през миналата година.

В момента НАП започва пълна ревизия на дейността на „Трейднет Варна“. Доколко агенцията ще бъде безпристрастна ще покаже времето. Още отсега обаче Марешки започна да се оплаква от “натиск” над него да се раздели с петролния бизнес. Интересно как така досега никой не го натискаше, а сега когато вече има власт и влияние изведнъж бил станал неудобен”?

Дали вече постигнал целта си Марешки не се опитва елегантно да спре да губи от горивата? Дали са верни слуховете, че си търси купувач на веригата? Дали НАП ще открие достатъчно нарушения да заведат дела срещу депутата? Всички тези въпроси ще получат отговори съвсем скоро.

Едно със сигурност е ясно – думите на Марешки, че продава на печалба и се бори с картела не съвпадат с фактите!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook