НАП ще иска подмяната на всичките касови апарати! КОЙ гушва 120 млн лева узаконен рекет от бизнеса?

February 20th, 2018 | by gino
НАП ще иска подмяната на всичките касови апарати!  КОЙ гушва 120 млн лева узаконен рекет от бизнеса?
горещи теми
0

НАП ще иска до края на годината трябва да бъдат подменени всички над 400 000 касови апарати в търговски обекти в страната. Това означава, че бизнеса в страната ще трябва да задели над 120 млн. лв. допълнителни разходи за да изпълни този държавен рекет.

За решението за смяната на касовите апарати се разбра изненадващо по време на заседанието снощи на парламентарната комисия по бюджет и финанси. На заседанието на комисията се приемаше на второ четене промени в Закона за митниците, свързани с административната реформа и премахването на някои хартиени удостоверения, които фирмите трябва да представят пред митническите органи. Оказва се обаче, че в преходните и заключителните разпоредби на закона между първо и второ четене изненадващо са включени и промени в Закона за ДДС, с които се въвеждат новите изисквания към софтуера, с който в търговските обекти се управляват продажбите.

НАП ще представи публичен списък с предварително одобрените програмни продукти и няма да се позволява на търговците да използват други извън този списък. Интересно ни е кога НАП решиха да въвеждат нови касови апарати, кога имаха време да потърсят и одобрят нови такива?

Все още няма предложен списък, но отсега е ясно, че няКОЙ предварително вече е осигурил необходимите касови апарати и ще гушне 120 милиона. А дали цялата тази галимация не се прави именно заради това?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook