Нахранете журналистите или как Община Варна плаща 2 500 лева за “новина” в частна медия

February 10th, 2020 | by gino
Нахранете журналистите или как Община Варна плаща 2 500 лева за “новина” в частна медия
градска инфраструктура
0

Близо 2 500 лева е струвала на Община Варна “новина” за Побити камъни публикувана в местен сайт!

Миналата седмица Община Варна гласува поредното финансиране на местни частни медии с цел “информационно обслужване”! Общинарите приеха и отчетите на местните медии за усвояването на дадените им пари за миналата година. Общинската съветничка Стела Николова публикува в социалните мрежи част от отчета на една от местните медии на общинска хранилка. От публикувания документ става ясно, че Община Варна плаща средно по 500 лева за статия на частната медия. За статията “Побитите камъни крият тайната на числото Пи” от 13 юни 2019 година общинарите са платили … 2 500лв. Останалите статии в отчета на медията отразяват предимно “успехите” на кмета Портних.

По времето на управлението на СДС Надежда Михайлова бе казала: “Нахранете журналистите!” Кметът Портних тогава е бил малък, но явно бързо се е научил как се опитомяват медии и всяка година отделя стотици хиляди левове за “информационно обслужване” или казано по-простичко – за медиен комфорт.

Така варненци живеят в два паралелни свята. Единият е реалния свят, в който Варна при бюджет от половин милиард е зарината с боклуци, всеки ден има ВиК аварии,строежи превземат парковете, градския транспорт е в плачевно състояние, а ремонта на Аспарухов мост и малките улички е мираж. Другият свят е този отразен в местните медии, където квартал Владиславово е станал като Бевърли хилс, Варна е задминала Майорка, виенски колела ще се строят в Аспарухово, фонтани и паркове ще се изградят в Чайка, а инвеститори се редят на опашка да вложат милиони в града. Щеше да бъде смешно, ако сметката не я плащахме всички ние.

Unt

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook