Политическа наглост, граждански протести и медийно затъмнение

May 6th, 2017 | by gino
Политическа наглост, граждански протести и медийно затъмнение
горещи теми
0

“Да” на референдума за промяната в България!”, гласи разпънат пред парламента плакат. Протестиращите носят и български знамена. Сред тях е и водещият Слави Трифонов. Целта – управляващите да зачетат народната воля и да приемат за разглеждане въпросите от проведения референдум. Денят – всъпването в длъжност на кабинета Борисов 3. Медиите – надълго и нашироко отразяване на първите стъпки на нововото правителство и съвсем кратък репортаж за протеста в края на новините преди рекламите.

Политическата наглост. Новоизбраните депутати, от които се очаква да работят за страната и народа обаче ни най-малко се трогнаха от гражданската инициатива на Слави Трифонов. Явно политическата наглост и цинизъм се прихващат много бързо. Парламентът заработи, но за разглеждане на въпросите от проведения референдум – нито дума. Нито една от парламентарните партии в излагането на приоритетите си не спомена и дума за въпроса. Явно волята за промяна на над 2 и половина милиона българи изобщо не изтересува народните избраници. Няма как това да не събуди народното недоволство.

Протестът. Освен водещият Слави Трифонов пред парламента протестират още стотина граждани. Сред тях е и лидерът на “Възраждане” – Костадин Костадинов. Това е лидерът на партията, която единствена върна държавната субсидия. Очакването за масов протест обаче бе напразно.

Къде са другите протестиращи? За всичките тези години на управление Борисов усвои много добре всички похвати за потушаване в зародиш на всяка проява на гражданска позиция или недоволство. Армиите от платени тролове в социалните мрежи, услужливите национални медии, вярната на партията половинмилионна раздута държавна администрация и опитомените интелектуалци бетонират Борисов във властта. Усещането на безпомощност и безмислие на усилията за промяна прекършиха волята на будното гражданско общество.

Масовото назначаване на хора без стаж и опит на министерски постове, връщането на Цецка във властта, демонстрирането на лукс на държавни служители и дори пренебрегване на народната воля от референдума не могат да изкарат хората на улицата! Отчаянието и погнусата на обикновенните хора от  политиците е повсеместна. Несигурността, зависимостта и бедността за съжаление спират гражданския порив.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook