На 2 юли във Варна ще се състои RED BULL Flugtag

June 30th, 2016 | by gino
На 2 юли във Варна ще се състои RED BULL Flugtag
градска инфраструктура
0

В събота на 2 юли от 10.30 часа на Морска гара”Варна” ще се проведе за първи път в България Red Bull FLUGTAG !
Що е то Flugtag? В превод от немски, това е Ден на летенето, който Red Bull провежда от 1992 година, в 47 държави или общо 148 събития до днес. 7,869,000 са свидетелите на това неистово летателно шоу по света до днес!
Вече и в БЪЛГАРИЯ –
Предизвикваме гении, луди глави и мечтатели, да сътворят своите летателни апарати, с които да полетят на десетки метри над водата от рампа на височина между 6 и 7 метра. Преди да започнете да мечтаете и да творите, наберете своя екипаж, за да се получи отбор от петима!
red3 red5
Летателните апарати са 100% безмоторни и се управляват от човешката сила и от неизменната сила на земното притегляне. Те не трябва да надвишават тегло от 180 кг.,заедно с пилота, който ще полети заедно със самоделния “самолет”. Конструкцията не трябва да е по-дълга от 8.5 метра от край до край на крилата (ако изобщо има крила) и не по-дълга от 6 метра от носа до опашката (ако приемем, че има такива).
За начало – най- важно е вашето ВЪОБРАЖЕНИЕ и смелост.
А наградите за трите отбора с най-дръзки машини, представяне на подиума и излетяно разстояние над водата, са “money can’t buy”!
Дали България ще надлети световния рекорд на Flugtag от 78,64 метра, поставен през 2013 г. в Лонг Бийч, Калифорния?
ОЧАКВАМЕ ВИ….!

red1 red2

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook