Неадекватната реалност на Борисов: България при управлението на ГЕРБ е държавата на сбъднатите мечти

July 9th, 2017 | by gino
Неадекватната реалност на Борисов: България при управлението на ГЕРБ е държавата на сбъднатите мечти
горещи теми
0

Стотици пъти премиерът Борисов е заявявал, че България е остров на стабилността и спокойствието. Казва го с гордост и опование. Дори с течение на времето започна да си вярва.

Ето какво казва той на 31.01.2017 г. в „Панорама” на БНТ:

Всички населени места – от София до къде ли не – имат най-съвременните заводи, с депата за битови отпадъци, с преработващите инсталации. След това хората си мечтаеха да могат да се разходят по “Витошка”, беше пълно с джипове на мутри. После си мечтаеха да имат метро, Южна дъга, Северна тангента. После си мечтаеха да ходят до морето по магистрала или до Гърция по магистрала, до Истанбул по магистрала. Положихме усилия – направихме ги. После искаха като отидат децата им на море, да не се връщат болни. Хиляди тонове фекалии се изливаха в Черно море и в реките на България. Сега навсякъде има пречиствателни станции и затова има 40% ръст на туристите, за това за първи път минахме 8 млн. туристи, затова в този бранш се реализира над 7-8 млрд. печалба за държавата.”

 Бойко Борисов – богоизбраният. Бойко Борисов – спасителят. За него островът на съкровищата, а за нас – островът на стабилността. Справедливо е, но българите сме неблагодарен матрял. Хленчим, че сме последни по стандарт на живот в ЕС, най-бедни, болни, неграмотни и нещастни. Също и най-корумпирани, агресивни, първи по дрога, алкохол и цигари, липса на законност, липса на реформи и пр. В същото време нахалстваме да обявят прокуратура, МВР, БНБ и кръга от политици от мафиотската група Кой на Пеевски за палачите на КТБ. Защото вече на всички е ясно, че са те – двете разсекретени стенограми го показват.  Искаме също виновните за етническите сблъсъци в страната да си получат заслуженото. Заради „пожарите” в Асеновград, Катуница, Столипиново, село Мечка, Шекер махала, Орландовци, Гърмен, Варна и пр. Ние, неблагодарният и неблагонадежден матрял настояваме властта да спре побоищата над медици, а здравеопазването да работи нормално. Да заработят на ползу роду всички институции, които сега са ръжен срещу народа. Ще ни се да заработи най-сетне и съдебната система. Да започнат реформи в нея, а прокуратуратурата да защитава обществото, а не мафията.  Най-много настояваме да почне борбата с корупцията. Защото в корумпирана държава някой луд може да се обяви за цар Слънце, но не може да се случи „градът на слънцето”. Любопитни сме да научим дали в сканалите покрай НДК се говори само за любов, секс, за далавери, корупция или за всичко заедно? И понеже сме недоверчиви относно стабилността и спокойствието, редно е да има поне един аргумент в тази посока.

 

 

Под „острова на стабилността”, описван възторжено от политически слънца като Борисов, клокочат страстите в Асеновград, битите медици, разгромената КТБ, разяждащата ни корупция, омразата към властващата мафия. Ние, матрялът – ще виждаме само „лошите неща”, а режимът ще ни поправя с тоягата на институциите.

Огнян Стефанов

П.П. Вдигат се в Бяла, Септември и отново в Асеновград. Даже в Истанбул се вдигат. Но ние сме матрял търпелив. Когато почат да ни ядат лично свинете-човекоядци, чак тогава ще се размърдаме. Щото сме наследници на Ботев и Левски… 

frognews.bg

* заглавието и колажа са на varnahot.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook