НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ?

February 16th, 2021 | by gino
НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ?
ваши репортажи
0
Може ли властите да престанат да наричат случая с убитото от ток дете НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ. Нелеп инцидент е да ти влезе оса в гърлото, докато си заспал с отворена уста на поляната. Това тук си е смъртоносен инцидент, настъпил заради престъпна небрежност, на място, което би трябвало да е обозначено чия собственост и отговорност е. Но типично по български то НЕ Е обозначено, нито някога ще научим кой отговаря за него, просто защото тук едновременно всички и никой отговарят за такива неща – в зависимост от ползата и задължението.
Сега тая шахта ще се окаже, че едва ли не сме си я изкопали ние, гражданите, и само който не е поискал, той не си е включил в нея будка с понички и сешоар, и не си е скрил вътре кон и буркани с лютеница, и въобще явно всеки може да иде с един търнокоп, да я открехне и да си я усвои както пожелае.
Ма той кабелът тръгвал след електромера, пък водел към будка в болницата, ама не била тая, а една друга, ма тя не била отговорност на общината, а на държавата, демек – на филанкишията. Ма детето било с мокра обувка и ако било със суха – нямало да протече ток, сигурно много други хора били стъпили преди това, ама със сухи обувки. Страхотно облекчение за тези от нас, които имат обувки и стъпват с тях по шахти. Стана ни много по-добре от тая новина.
Иначе колкото и заповеди да се разменят сега за случилото се, те нямат никакво значение. Вместо това се съберете и научете всяка шахта в тоя град чия отговорност е и кабелите вътре какви са – за палачинки ли, за светофар ли, на общината ли са, на държавата ли, частна собственост ли или просто незнайни кабели в една самозародила се от нищото шахта, по която ние не трябва да стъпваме с мокри обувки, защото, хей, и децата знаят, че върху шахтите има оголени кабели, по които тече ток, и е просто въпрос на време да се случи такъв НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ.
Красимира Хаджииванова, Фейсбук

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook