Нели Котева, ивент мениджър: Подготвяме фестивал „Дионисиеви дни” за празника на Созопол

June 10th, 2018 | by gino

За първа година община Созопол става домакин на „Дионисиеви дни” 2018. Събитието, което ще представлява Винен фестивал  ще се проведе под патронажа на кмета Панайот Рейзи и ще бъде част от културно – развлекателната програма по време на празника на града. Потърсихме за повече информация Нели Котева главен ивент мениджър от фирмата организатор „Нанивантрейдинг” ЕООД.

–          Г-жо Котева, разкажете ни повече за идеята „Дионисиеви дни” 2018 по време на празника на Созопол?

–          Идеята да има фестивал на виното в Созопол се роди абсолютно спонтанно. Както знаете тази година за пореден път организирахме изложение „За Туризма от А до Я” в Слънчев бряг. За първи път го направихме и в Созопол по покана на кмета Панайот Рейзи. Изложителите и ние като организатори бяхме приятно изненадани от огромната посещаемост на събитието. За три дни кампанията приключи с десетки сключени договори между изложители, хотелиери и ресторантьори, които имаха възможност за първи път да се срещнат на ивент от такъв формат. Така решихме да продължим започнатото като направим един фестивал, който да е насочен към всички любители на виното. Трябва да си призная, че основният човек, който ни мотивира да организираме такова събитие е кметът Панайот Рейзи, за което му благодаря.

–          Какво направи кмета на Созопол, за да организирате фестивал на виното в града?

–          Той ни даде възможност да се включим в културно-развлекателната програма по време на празника на Созопол. Тя се провежда в края на юли, когато градът е в разгара на сезона и от тук минават ежедневно хиляди туристи. Като един добър градоначалник кмета увеличава мащабите на тази програма с всяка година и през 2018 „Дионисиеви дни” ще бъдат едно от новите неща в нея.

–          Как върви подготовката на събитието до сега?

–          Към този момент имаме над 15 официално потвърдили участници във фестивала. Говоря само за производители на вина и спиртни напитки. Има и други компании, които ще се представят в рамките на фестивала като Метро Кеш Енд Кери Еоод,Аква Нова Пак, хотелите Парадайз Бийч-гр. Свети Власт, Мариета Палас-гр. Несебър, Котва-гр.Слънчев Бряг, които са подготвили на посетителите многобройни изненади. Много ни помага пълното съдействие на Варненската и Бургаската  Туристически камари , РЛВК „Южно Черноморие”, които ни подкрепиха, както и всички останали наши партньори, които ни гласуват доверие.

–          Какво ще предложите на гостите на Созопол в рамките на „Дионисиеви дни” 2018 година?

–          Най-важното, което ще предоставим за всички посетители на фестивала е възможността да дегустират неограничен брой вина от различни български производители, както и да закупят такива на преференциални цени. Очакваме потвърждение за участие на едни от най-големите вносители у нас. За всички участници в изложението сме предвидили да проведем Бал на винаря в Замъка Равадиново, който също ще участва на събитието като една от разпознаваемите туристически атракции в световен мащаб и като производител на собствена серия лимитирани вина. На втория ден от събитието ще има разходка с яхта из Созополския залив за всички участници.

–          Кога започват „Дионисиеви дни” в Созопол?

–          Събитието ще се проведе под патронажа на кмета Панайот Рейзи от 19 до 21юли в конгресна зала към НЧ „Отец Паисий“ до Амфитеатър „Аполония“.

152837036528546

 

За желаещите да се запишат за участие – тел. 0899 901968

faktorbg.com

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook