Немската компания Lufthansa Technik ще инвестира над € 30 млн. в новата си база на Летище София!

December 18th, 2016 | by gino
Немската компания Lufthansa Technik ще инвестира над € 30 млн. в новата си база на Летище София!
градска инфраструктура
0

 

Най-големите самолети в света вече ще могат да се поправят в София. Това ще се случи след като Lufthansa Technik Sofia инвестира 30 млн. евро в разширяване на хангарите си на столичното летище. Компанията за поддръжка и основен ремонт на самолети обяви мащабната инвестиция на пресконференция.След разширяването хангарът ще може да поема някои от най-големите пътнически самолети като Airbus A380, Boeing 747, Boeing 757 и Boeing 777. Въпреки това компанията очаква да обслужва предимно малки самолети през следващите 2-3 години, съобщи оперативният директор на Lufthansa Technik Sofia Даниел Хофман. България заема все по-важно място в плановете на компанията. Авиационният център за поддръжка в София ще се превърне в най-големия на компанията извън Германия. Обсъждат се и допълнителни планове за разширяване дейността на Lufthansa Technik у нас. Проектът включва изграждането на 3 допълнителни линии за поддръжка и работилници, както и многофункционална сграда на 6 етажа, която стимулира по-нататъшен растеж на централния отдел за обслужване на компанията в българската столица.

Допълнителни 5 млн. евро ще бъдат инвестирани в допълнителни обучения на персонала. Инвестицията трябва да увеличи капацитета на дружеството с 60%, а броя на служителите му – с 30%, които да достигнат 1300. Това означава, че компанията ще наеме около 400 нови работници. Проверка на Economic.bg показа, че компанията вече е пуснала обяви за разнообразни свободни позиции и вероятно ще продължи да обявява такива.

„Дейностите по разширяването трябва да бъдат завършени до края на лятото на 2017 г., тъй като планираме да използваме новия капацитет през зимните месеци в края на годината“, посочи Хофман.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook