НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕН

March 27th, 2021 | by gino
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕН
ваши репортажи
0
Следващият текст ще е много личен.
Войната с уродливото чудовище, което души държавата ни, е обща. Но и всеки от нас трябва да избере своите малки битки. Чувал съм какво ли не от тези, които не одобряват горещите ми думи в публичното пространство. Бил съм платен. Бил съм човек на тоя, на оня. Наричали са ме комунист и капиталист почти едновременно.
Истината е, че съм просто независим човек, който не спира да говори своите истини, с надеждата да го чуят. Поне малко.
Седмица преди изборите ви давам кратък отчет какво свърших – без корист, без заплащане, без да съм в нечия партийна листа или гражданска квота. Не съм направил много. Направих това, което ми позволяват собствените сили.
През 2009 стартирах един

Пътеводител на Българския Гражданин

и повече от десет години пишех в кратки форми неща, които исках да крещя, докато много мълчаха.

През 2020 всички обвиняваха хората на мисълта и изкуството, че се крият, че не подкрепят недоволството към властта. Помогнах им да се да се обединят и да сложат имената си под искане за оставки в едно

Отворено ПИСМО

. От 100 станаха 1250, а проявата им достигна до всички в България и до европейските институции.

През 2021 помогнах на българите зад граница да се изправят и да поискат да гласуват. Резултатите от акцията https://imashpravo.com/ тепърва ще видим. Но вярвам, че ще са рекордни.
Да, не съм преобърнал света. И сигурно можех да направя още много, ако имах малко повече енергия и време. Но мисля, че направих достатъчно, за да имам основанието да изискам по нещо от всички вас, които ме четете толкова внимателно. И за което съм ви благодарен.
Хора, остава една седмица до избори, чиято стойност за нас се доближава до онези в края на миналия век. Тогава се опитвахме да преборим едно червенобузо охранено чудовище, душило държавата ни десетилетия. За съжаление се оказва, че не сме успели. Последните 11 години държавата е превзета от наследниците на онзи тоталитарен режим. Разрухата е пълна, но пропагандата се опитва не само да я прикрие, но и да ни накара да ръкопляскаме и благодарим на престъпниците отгоре.
Този път нямаме право на пропуск. Нямаме оправдание за апатия, липса на мотивация, загубена надежда и отчаяние. Залогът не сме ние. Залогът са всички онези хлапета у дома, които ни гледат в очите с безрезервно доверие, защото вярват, че взимаме правилните решения вместо тях.
Има за кого да гласуваме. Има партии и личности в тях, чиито ръце не са оцапани в миризливата кафява течност, която ни дави. Няма да ви карам да гласувате с бюлетината с номер 11, която аз съм избрал. Това си е мой избор. А вие потърсете и изберете сами своята бюлетина, не робувайте на стадни влечения. И най-вече – моля ви, не се съобразявайте с мен.
Защото аз няма да гласувам заради вас. Ще гласувам заради моята малка къдрокоса принцеса.
Радослав Бимбалов, Фейсбук

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook