Нищо ново! Димитър Карбов: Все още не е осигурено финансирането за довършването на стадион “Варна”

October 21st, 2016 | by gino
Нищо ново! Димитър Карбов: Все още не е осигурено финансирането за довършването на стадион “Варна”
градска инфраструктура
0

Представителят на Община Варна в дружеството “Спортен комплекс Варна” АД – Димитър Карбов пред Дарик днес е заявил, че за довършването на стадион Варна ще са необходими допълнителни средства. Това би трябвало да бъде новина и бихме се изненадали ако бе казал нещо различно. Абсолютно същото Карбов заяви и на 27 юни. Тогава от Община Варна представиха уж подробен доклад за сагата “стадион Варна“. Естествено представянето бе напълно в стила на Община Варна – пред подбрани “свои” медии без предварително обявление и без възможност гражданите да задават въпроси. В доклада бяха описани всички действия и детайли от началото на проекта “Спортен комплекс Варна”АД.

Доколко на този доклад и на Димитър Карбов може да се вярва?

“Фактите” в доклада!

Цитираме част от доклада: “С настъпването на финансовата криза, инвеститорите от ”Спортен комплекс Варна” АД променят първоначалните си намерения. …… Поради това изпълнителния директор на ”Спортен комплекс Варна” АД Марин Митев, организира съвместно с Община Варна публичен дебат и предлага на събралите се граждани 3 варианта, в които Варна да има стадион.” .

… и реалните събития!

Така наречения от доклада публичен дебат “организиран” от Община Варна в действителност беше организирания протест от фейсбукгрупата “ИСКАМ НОВ СТАДИОН ЗА ВАРНА” пред сградата на Община Варна. Именно на този протест дойде г-н Марин Митев и именно тогава той запозна протестиращите граждани с фактите и предложи трите варианта за бъдещо партньорство. За разлика от инвеститора обаче, от страна на Община Варна нямаше нито един представител!!! ФАКТ! Напротив, на следващия ден лично кмета Иван Портних нарече организаторите на пратеста провокатори.

След като такива общоизвестни факти биват манипулирани в този доклад как да се доверим на другите “факти” в него и на г-н Карбов???

Още на 27 юни в публикация на varnahot.com поискахме от г-н Карбов да се организира среща, в която пред гражданите на Варна той да обясни какво точно работи той за завършването на стадион Варна? Като представител на Община Варна в дружеството, като получател на добра заплата какво е направил досега за да стане реалност стадион Варна?

Г-н Карбов, освен на три-четери месеца да констатирате пред медии всеизвестни на варненци неща, да цитирате съмнителен по факти доклад и да имитирате активност какво друго работехте?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook