Новата маркировка на Аспарухов мост – това ще е “ремонта” на моста за тази година

November 5th, 2017 | by gino
Новата маркировка на Аспарухов мост – това ще е “ремонта” на моста за тази година
горещи теми
0

Тази сутрин преминаващите по Аспарухов мост бяха изненадани от поставени конуси за ограничаване на движението. Причината обаче не бе започване на ремонтни дейности а ……….. поставяне на нова маркировка!

Поставяне на нова маркировка означава само едно – ремонт на настилката няма да има! Кой луд ще полага нова маркировка ако ще ремонтира настилката… Напомняме на нашите читатели, че регионалния министър на няколко пъти това лято гръмко обявяваше, че есента ще има ремонт на моста. Кмета Иван Портних му пригласяше в социалните мрежи, че парите вече са осигурени и ремонт ще има. Стотици “Браво кмете” заляха профила на кмета и варненци зачакаха прословутия ремонт.

Минаха седмици и дойде денят на ремонта. Още от сутринта местните медии дружно публикуваха статии, че ремонта е започнал без дори да си направят труда да проверят. Явно позабравили традициите да не се спазват обещания наивните журналисти си мислеха, че щом един ремонт е обявен, то той ще се случи. Явно паметта им е кратка. Докато се усетят, че са се подвели и са се издънили тръгна нова новина по темата – ремонт няма да има. Щяло да ремонтира трасето на АМ Черно море след моста и затова. Ремонт на посочения участък така и не започна. Първо причина бяха дъждовете а после както винаги …….. тишина.

Темата за ремонта на моста изведнъж стана табу. Нито една местна медия не повдига въпроса! А и как да питат – смеят ли да разсърдят кмета и да загубят жалките рекламки от общината.

Именно липсата на журналистика в града и задаването на въпроси към кмет и община доведоха местната власт до пълен непукизъм и безочие. Стана традиция никой да не търси сметка за обещания и поети ангажименти. А относно ремонта на Аспарухов мост – то ремонт все някога ще има. Дотогава викайте “Браво, кмете”!

23361184_10155300904588305_1187246477_n 23364861_10155300904828305_2085080575_n

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook