Новите по-строги ограничения влизат в сила от тази вечер в 23,30ч.

November 27th, 2020 | by gino
Новите по-строги ограничения влизат в сила от тази вечер в 23,30ч.
горещи теми
0

От 23,30 ч. тази вечер влизат в действие новите, по-строги ограничителни мерки срещу неразпространението на коронавируса у нас. Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1. до 12. клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските градини и яслите се затварят до 21-ви декември.

Затварят за посетители и заведенията за хранене и развлечение, като те ще работят само за доставки по домове и офиси. Търговски центрове тип мол също преустановяват работа, като в тях ще работят само хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси и офисите на мобилните оператори. Няма да работят фитнес залите, казината, културните институции. Изключение са  театрите, а залите им ще останат отворени при 30% заетост на местата.

Спортните тренировки и състезания за деца до 18 години се забраняват. За възрастните спортисти ограничението е турнирите да се провеждат без публика.

Преустановяват се груповите пътувания и екскурзии в страната и чужбина.  На частни събирания, сред които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да присъстват до 15 души.

Властите очакват при намаляване на рисковите контакти да се намали с над 50% и заболеваемостта.

От утре в хранителните магазини между 8,30 и 10,30 ч. сутринта няма да се допускат хора до 65 години. За аптеките т.нар. “зелен коридор” отпада.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook