Новият “златен пръст” Марешки

March 14th, 2019 | by gino
Новият “златен пръст” Марешки
горещи теми
0

Днес Веселин Марешки – лидерът на най-малката парламентарна група “Воля – българските родолюбци” реши да напусне парламента. 

“Днес на съвещание на парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини, реших лично да го съобщя. Причината не мога да ви ги споделя, защото продължават разговорите, те не са лесни“, обяви лидерът на “Воля”. Така след напускането на БСП и сега на “Воля” кворума за нормалната работа на парламента зависи от ДПС.  Малко по-късно Марешки обяви, че може и да се върне в парламента, но ще трябва да говори с ГЕРБ.

Парламентарна криза точно преди изборите е крайно неприемливо за ГЕРБ. Това много добре се използва от Марешки, който сега се явява “златния пръст”, който крепи управлението. Не се съмняваме, че лидера на “Воля” ще се възползва максимално от това положение и ще изтъргува изгодно своята подкрепа за ГЕРБ и Патриотите.

По същия начин по рано и ДПС изтъргува подкрепата си за ключови гласувания, където ГЕРБ нямаше подкрепата на Патриотите. Безпринципните сделки на ГЕРБ в името на оставането на власт вече е утвърдена практика и именно по този начин Борисов се крепи близо 10 години на власт.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook