Нови заеми за над 73 милиона лева от Община Варна!

December 16th, 2017 | by gino
Нови заеми за над 73 милиона лева от Община Варна!
градска инфраструктура
0

С пълно единодушие съветниците от комисията “Финанси и бюджет” гласуваха Община Варна да вземе нови заеми за над 73 милиона лева само за тази година!

Според твърденията на общинарите милионите от заемите ще бъдат вложени в подобряване на градската среда и междублоковите пространства, модернизация на обществения транспорт, въвеждане на Синя зона, развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в к.к. „Златни пясъци“. Най-голяма част от парите са за реализацията на най-мащабния за последните десетилетия проект във Варна – новия бул. „Васил Левски“, за който уж бяха отпуснати от държавата цели 80 милиона лева.

Действията на общинарите както обикновено рязко контрастират с думите на кмета Портних, според когото под неговото управление Община Варна не е теглила заеми, а само е връщала предишните от времето на Крил Йорданов.

Местните медии също в един хор дружно информират въсторжено за новите заеми, но някак си срамежливо отказват да задават въпроси към общинарите. Явно рекламните договори с общинските фирми им замъгляват трезвата преценка и притъпяват чувстото за справедливост и журналистически професионализъм.

Естествено типично в стила на кмета Портних обществено обсъждане за взимането на толкова заеми няма и няма и да има! Варненци ще плащат с години тези милиони, които никой не се съмнява, че ще потекат към правилните фирми и лица. Това именно са видимите резултати гарантирани ни от това управление.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook