Нови технологии: Нов конкурент на Tesla по-бърз и по-мощен от Ferrari идва догодина

January 5th, 2017 | by gino
Нови технологии: Нов конкурент на Tesla по-бърз и по-мощен от Ferrari идва догодина
горещи теми
0

Американската високотехнологична компания Faraday Future представи на Международна изложба за потребителска електроника в Лас Вегас безпилотен електрически автомобил FF 91, пише TechCrunch. Според експертите началото на серийното производство на модела, което ще започне през 2018 г., може да бъде конкуренция на електромобилите Tesla.

Автомобилът FF 91 може да ускорява до 96 км/ч за 2.39 сек., което е не само по-бързо от моделите на Tesla, а дори и от Ferrari. Собствениците могат да изпращат на автомобила да се паркира сам чрез смартфон, а за тази цел колата разполага с 30 сензора, включително камери и радар.

Новият автомобил е с пробег от 608 км, което отново побеждава резултатите на Tesla. Базовата на безпилотния автомобил не е оповестена, но е възможно да се направи предварителна заявка срещу депозит от 5000 долара. „Една кола, която се адаптира към вас, една кола, която може да се самоуправлява, една кола, която е най-умната създавана някога”, заяви един от директорите на компанията Хонг Вае.

ff1 ff11

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook