Новото двайсе от ГЕРБ: Последно за спирането на санирането са им били виновни ……патриотите?!?

November 23rd, 2016 | by gino
Новото двайсе от ГЕРБ: Последно за спирането на санирането са им били виновни ……патриотите?!?
градска инфраструктура
0

Мистерията с временното спиране на националната програма за саниране на многофамилните сгради започна да се изяснява. След като лидерката на БСП Корнелия Нинова каза днес, че левицата не е против санирането и програмата ще бъде продължена, ако партията спечели следващите избори, стана ясно кой в парламента е против обновяването на блоковете.

“На срещата с ГЕРБ днес патриотите казаха, че санирането не е приоритет за тях”, обяви в интервю по БНТ Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в Народното събрание.

И допълни, че програмата за енергийна ефективност е била един от приоритетите на ГЕРБ в предизборната кампания и тя се изпълнява. Нормално е, когато правителството е в оставка, да дадем възможност на новия кабинет да препотвърди тази политика – не служебният, а този, който би се сформирал след евентуални избори март-април, каза Стоянова. Тя обяви, че Патриотичният фронт ще се окаже и основен препъни-камък за приемането на бюджет 2017 във варианта, внесен от правителството на Бойко Борисов (в оставка).

“Сега идвам от парламента, където всеки вторник имаме среща с коалиционните партньори. Една от темите беше бюджетът между първо и второ четене. Аз съм приятно изненадана, че БСП взеха политическо решение да не внасят предложения по бюджета и ще оттеглят идеята си за промяна в данъчното облагане. ДПС също изразиха позиция, че няма да правят предложения. ГЕРБ се ангажира също да не внася промени в проектобюджета. Поискахме подобно отношение от нашите партньори, но, за съжаление, не съм убедена, че това ще се случи. Патриотите категорично казаха, че няма да изтеглят своето искане за вдигане на минималната пенсия от 161 на 300 лв.”, обяви Стоянова.

Вдигането на минималната пенсия почти двойно няма как да стане, тъй като ще струва на бюджета над 1,2 млрд. лв. годишно. Да, в бюджет 2017 са предвидени по-големи разходи, но те са за политики като образование и отбрана. Допълнителни пари няма, обясни депутатката от ГЕРБ.

Така Менда Стоянова прокара новата опорна точка на ГЕРБ за провала на санирането. Естествено какво винаги вината не е в ГЕРБ. Тoзи път поради липса на други, виновни станаха …… патриотите…

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook