Нов рекорд за най-скъпо строителство: За 6 км от Околовръстния път в София ще усвоят 144,5 млн. лева!

September 4th, 2019 | by gino
Нов рекорд за най-скъпо строителство: За 6 км от Околовръстния път в София ще усвоят 144,5 млн. лева!
градска инфраструктура
0

Рекордът за най-скъпоструващ път път в държавата вече ще се държи от продължението на Околовръстното шосе на София от „Младост“ до изхода за АМ „Тракия“! За строителството на 6 км път ще бъдат усвоени 144,5 милиона лева!!! Цената за строителството е умопомрачителна –  24 милиона лева на километър!!! За сравнение – строителството на цялата автомагистрала “Марица”, която е с дължина 117 километра, сруваше почти същите пари – около 150 милиона лева.

За 10 години откакто Борисов е на власт строителството на пътища се е оскъпило повече от 5 пъти!!! В началото на неговото управление строителството на последния 50 км участък от автомагистрала “Тракия” пък струваше по 4,3 милиона лева на километър. Последните проекти финансирани от държавата- 3 километровия булевард Левски във Варна и 6 километровото Околовръстното шосе в София обаче са 5 пъти по-скъпи!!!

Апетитите на управляващите обаче явно нямат насищане. Околовръстния път на София няма дълго време да бъде най-скъпия път в държавата. Правителството се кани на задели огромна сума за ремонт на 2 километровия Аспарухов мост във Варна. през 2013 г ремонта на моста бе оценен на 16 милиона лева. След това сумата набъбна на 35 милиона лева. Кметът на Варна път си харесва кръглите суми и заяви, че за ремонта ще са му необходими 100 милиона лева. Тази година обаче министър Нанков заяви пред медиите, че за да ремонтират Аспарухов мост ще трябва да се усвоят 250 милиона лева!!!

phpheyxm0_800x_

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook